Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa Guillermo García Carsí a la 14a setmana de la Comunicació de la UDL

Guillermo García Carsí a la 14a setmana de la Comunicació de la UDL

“No tenía ni idea de lo que hacía, simplemente tiraba de mi instinto y con los años le he dado sentido a la estructura de Pocoyó.” Així ho ha explicat Guillermo García Carsí, creador i director de Pocoyó, en la conferència de la 14a Setmana de la Comunicació de la UdL.

Lleida, 5 d’abril de 2017 .-  Guillermo García Carsí, és el creador i director de les dues primeres temporades de Pocoyó, un dels personatges d’animació més emblemàtics en l’àmbit internacional. Aquest, ha fet un repàs des de com va donar vida a Pocoyó i tota la seva evolució. Explica que les seves influències són molt variades, però la seva font d’inspiració més gran  prové dels cartoons de Warner i els d’origen japonès, com també la Pantera Rosa, Las Supernenas o El Perro Andaluz, de Buñuel.

La idea principal del creador era que fos una imitació del cinema mut inspirat en les creacions de Chaplin, tal com ha dit “para hacer un Chaplin para niños”. A més, volia que el personatge principal tingués una actitud neutra, curiosa i decidida, i que tot s’ubiqués en un espai blanc catalogat com el no-res.

Guillermo García Carsí, també ha introduït el procés de creació de la resta de personatges que acompanyen a Pocoyó destacant que “Lo interesante es que cada personaje aporte algo que los demás no tienen”. Com ha portat a terme la narració de la relació entre Pocoyó i Pato, basada en el contrast entre allò irracional i allò racional.

Per complementar la jornada, Manuel Aldana, gerent de continguts de Movistar+ ha presentat una ponència on s’ha parlat sobre la distribució de les sèries en l’era digital. Un dels factors on més s’ha incidit, ha estat la competència que existeix entre els diferents proveïdors de contingut dedicats a difondre sèries, pel•lícules, documentals...

Demà finalitza la 14a Setmana de la Comunicació de la UdL, al Saló Víctor Siurana, amb la ponència de l’Eloi Vila i Marc Juan a les 16.00h, que ens parlaran sobre el programa  “Trinxeres: les cicatrius de la guerra” i a les 18.00h l’escriptor, director i guionista David Trueba ens parlarà sobre “La Preverdad y sus Alrededores”.

 

Nota de premsa realitzada per l'equip de premsa de la Setmana (alumnat del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals).


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325