Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Awards 2019 Premi Honorífic. Peter Lord

Premi Honorífic. Peter Lord

Peter Lord, nascut el 4 de novembre de 1953, ha estat sempre l’hemisferi dret del cervell que guia l’estudi Aardman: fàbrica d’alegries multiformat amb seu a Bristol que porta tacada de plastilina d’ençà que als anys setanta Lord i David Sproxton, el nen que es va asseure al seu costat al pupitre de l’escola, van endegar plegats el camí dins del món de l’animació. Poc intuïen aquests dos nens que la seva amistat inexpugnable tindria com a resultat la productora d’animació stop motion més longeva i reeixida de la història del cinema.
Morph va ser el primer gran ésser que va sortir de l’imaginari, una mica esbojarrat però terriblement fruïble, de Peter Lord. Personatge d’aparença senzilla format per un cos de plastilina de color terracota i uns ulls d’escleròtica blanca i pupil·la negra. La seva delicada fluïdesa de moviments va fer que la mainada de la Gran Bretanya de l’època, abduïda pels programes infantils de la BBC, el convertís en tota una icona pop britànica. Des d’aleshores, acompanya Lord com un diminut fill que el pas del temps no ha fet augmentar de mida.
El seu estudi sí que aniria creixent any rere any, tant en nous talents ‒calia esmentar Nick Park‒ com en reptes. Peter Lord s’hi adaptaria de forma prominent, creant personatges tan estimats com Adam, el protagonista del curt homònim nominat a l’Oscar, el gat blanc que s’enamorava d’una sensual felina amb el timbre de Nina Simone, la mascota mantegosa d’una enorme col·lecció d’anuncis, o un grup de pirates mamarratxos comandats per un Pirata Capità d’aparença física i sensual absolutament lordiana.
Per aquestes i moltes altres raons, aquest nadiu de Bristol de barba cendrosa serà guardonat amb el Premi Honorífic d’Animac 2019; excusa ideal que farà que els assistents al festival puguin gaudir d’una masterclass sobre la seva trajectòria, a banda d’una completíssima retrospectiva en 10 sessions d’Aardman Animations.
Benvingut a Lleida, Lord Peter!

Adrián Encinas Salamanca
Autor del llibre ¡Bien hecho,
Gromit! Cuarenta años de
Aardman Animations


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325