Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Awards Florence Miailhe. Animation Master

Florence Miailhe. Animation Master

Florence Miailhe. La pantalla com a tela

Les pintures animades de Florence Miailhe (París, 1956) mostren un univers propi on regna el realisme màgic, influenciat per lectures llatinoamericanes, la memòria familiar i ecos de contes i mites. La tècnica de l’oli sobre vidre i la sorra animada

Florence M.

a les seves pel·lícules ens ofereix un cinema sinestèsic que captiva tots els sentits. El film Le Mystère Picasso (Clouzot, 1956), en què el pintor malagueny pinta sobre un vidre o un paper, ens va demostrar la magnitud que la gran pantalla pot atorgar al procés creatiu. Els trets de colors vius de Miailhe, filmats fotograma a fotograma en la soledat del seu estudi, adquireixen una força semblant. Amb els seus col·laboradors incondicionals (destaquen la guionista Marie Desplechin i el músic Denis Colin) ha completat de manera artesanal fins a nou curtmetratges, alguns tan extraordinaris com Au premier dimanche d'août (premiat amb el César l'any 2002) i Conte de quartier (Menció Especial del Jurat del Festival de Canes l'any 2006). En aquests títols i en altres afloren els accidents propis de la pintura, la prova-error, la sensualitat del material i les derives d’allò figuratiu envers allò abstracte. A tota aquesta emoció se li suma el cap d’una cineasta que ha entès la màgia del moviment i el poder del so, i que orquestra magistralment tots els elements al seu abast. La seva determinació a fer servir tècniques tan poc freqüents no només li va obrir les portes d’importants canals de televisió com Canal Plus o Arte sinó que li va reportar, entre altres reconeixements, el Cristal d’honneur del Festival d'Annecy l’any 2015.

Florence Miailhe arriba a Lleida amb el seu últim projecte, encara inacabat, La Traversée, que serà el seu primer llargmetratge. En aquesta ambiciosa coproducció europea (República Txeca, Alemanya i França) ha invertit els últims deu anys de la seva vida i hi vol treballar sobre la memòria vinculada a un tema tan rellevant com el de l’emigració. Animac felicita i agraeix la visita d’aquesta singular autora i professora el treball de la qual és actualment font d’inspiració per al talent jove d’arreu del món.

Carolina López


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325