Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Awards Jordi Artigas. Premi trajectòria

Jordi Artigas. Premi trajectòria

Jordi Artigas (Ciudad Real, 1948) ha dedicat quatre dècades a l’estudi i divulgació del cinema d’animació a Catalunya. Fundador l’any 1985 d’ASIFA Catalunya, la filial catalana de l’associació internacional de cinema animat , ha contribuït a fer créixer l’apreciació envers l’animació

Jordi Artigas

al nostre país. Artigas, influenciat per artistes d’avantguarda i animadors com ara Norman McLaren, també ha signat films experimentals, ha investigat i escrit sobre precinema, cinema d’animació, dibuix i cultura popular. El 2001 va fundar Zoòtrop, Associació Cultural Cinematogràfica, que posteriorment englobaria el reivindicatiu projecte ”La Memòria dels Dibuixants” per difondre la vida i l’obra de dibuixants catalans des dels anys 30. Com a gestor cultural, des de fa 10 anys programa el cineclub del Reial Cercle Artístic de Barcelona i ha estat fundador, director i programador de festivals com la Mostra de Cinema d’Animació de la Filmoteca de Catalunya i d’Anima Basauri (1993-1995), entre d’altres. Ha estat jurat de festivals com Cinanima (Espinho, Portugal).

En un any dedicat a la memòria, Animac reconeix la important tasca de Jordi Artigas amb el Premi Trajectòria d’Animac 2020 per la seva valuosa aportació a l’estudi i la divulgació del cinema d’animació independent a Catalunya i per la seva vinculació amb els inicis d’Animac, ja que el 1996 Artigas va dirigir Cinemàgic, la mostra precursora del que avui és l’Animac.

Carolina López


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325