Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Petit Animac 2019 Petit Animac 7 i 8. Pat i Mat

Petit Animac 7 i 8. Pat i Mat

Horaris

Petit Animac 7. Passatemps d'hivern
Dissabte 23 de febrer / 16 h. Caixa Forum

DURADA: 1 h 1 min
SD. LLARGMETRATGE. Tots els públics

---------------------------------------------------------

Petit Animac 8. I ja està
Diumenge 24 de febrer / 11 h. La Llotja, Sala Leandre Cristòfol

DURADA: 49 min
SD. PRESENTACIÓ I SÈRIE. Tots els públics

El Petit Animac té aquest any tres convidats d’excepció: el director i productor txec Marek Beneš i la divertida parella de titelles Pat i Mat.pat i mat

Pat i Mat són els sapastres protagonistes d'una original i encantadora sèrie d'animació en stop motion per a nens i nenes creada a Txecoslovàquia l’any 1976 per Lubomír Beneš i Vladímir Jiránek, Par a Mat - A je to! (Pat i Mat. I ja està!).

Amb la millor de les intencions, Pat i Mat fan obres o arreglen coses a domicili, però no sempre amb la millor fortuna. Això sí, perseveren, no es culpen pels errors i, amb una actitud positiva, sempre aconsegueixen els seus objectius, encara que no sigui de la manera més ortodoxa. Després de problemes amb el règim socialista per la seva falta de càrrega ideològica, durant els anys noranta la sèrie es va enlairar també internacionalment gràcies al carisma de les seves històries, els seus personatges inoblidables i la tècnica emprada, a més del fet que no té diàlegs i l'encertada música de Petr Skoumal. A dia d’avui se n’han fet més de cent capítols.

Marek Beneš va començar animant Pat i Mat l’any 1988 a l’estudi Krátký film Praha sota la direcció del seu pare i creador de Pat i Mat, Lubomír Beneš (1935-1995). Al seu costat va fundar l’any 1989 la societat AIF, s.r.o. En l'actualitat Marek Beneš és propietari de dues societats, Patmat s.r.o. i Patmat film s.r.o., on escriu i dirigeix nous episodis de la sèrie Pat i Mat. I Ja està! La jove Tereza Benešová, tercera generació de la saga Beneš i que ja comença a col·laborar en la sèrie, també serà present en aquesta edició d’Animac.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325