Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies ‘Selfie’, un altre dels tallers pedagògics per escalfar Animac 2016

‘Selfie’, un altre dels tallers pedagògics per escalfar Animac 2016

Conduït per Joan Pena va dirigit a joves de 13 a 16 anys de la Xarxa de Centres Oberts d’Educació en el Lleure i Ciberaules de la ciutat ‘Selfie’, un altre dels tallers pedagògics per escalfar Animac 2016.
‘Selfie’, un altre dels tallers pedagògics per escalfar Animac 2016

Taller Selfie amb Joan Pena. Magical Media

Animac 2016, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, segueix escalfant motors de cara a la seva posada en escena el proper mes de febrer, amb l’organització dels tallers pedagògics, impulsats per diferents entitats amb el suport de l’Ajuntament de Lleida.

N’hi ha sis de previstos, al marge del nomenat “Rodatge i postproducció d’un curt en animació ‘stop motion”, que aquests dies es fa al centre de producció audiovisual Magical amb Ilerna. Aquests portaran el segell de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol i la Universitat de Lleida.

En aquests moments s’està desenvolupant el taller ‘Selfie’, amb joves de 13 a 16 anys, de la Xarxa de Centres Oberts d’Educació en el Lleure i Ciberaules de la ciutat.

El taller es va iniciar el 27 de novembre i està organitzat amb la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones i amb els educadors d’entorn dels diferents barris de Lleida. L’animador i il·lustrador Joan Pena imparteix el taller, que gira entorn del concepte de la identitat.

Els participants han de crear els seus propis personatges emmirallant-se en ells mateixos i treballant la creació de personatges. A través de l’animació han de reflexionar sobre la relació persona-personatge, a la visió que tenen d’ells mateixos i el concepte ‘selfi’.

El curt animat resultant del projecte es podrà veure a l’Open Screen de l’espai Animacrea durant els dies d’Animac 2016.

El 19 i 20 de febrer, està previst organitzar un taller sobre la iniciació en les tècniques de ‘videojockey’ i creació de ‘loops’ visuals, també en col·laboració amb la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones. En aquest espai, es donaran les nocions bàsiques per l’ús de programes com Adobe Premier, entre d’altres. Anirà a càrrec de Lluís Greoles i s’adreça a joves de 13 a 30 anys.

El taller Silly Walks està organitzat amb l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i tindrà una durada d’una setmana, al febrer del 2016, essent guiat per Carles Porta. L’il·lustrador, dissenyador gràfic i autor dels cartells Animac des del 1997, impartirà aquest taller a alumnes de 2n d’Il·lustració de la mateixa escola d’art.

Els alumnes crearan dos personatges cadascun que actuaran d’’alter ego’ de tots aquells que participin en la instal·lació interactiva al vestíbul de la Llotja durant la Mostra. La inspiració per a la creació dels personatges neix del cartell Animac 2016, on apareixen les imatges d’una astronauta i una primitiva.

El Seminari amb Ramón Nafría, que és un dels majors experts en videojocs de l’Estat, és un altre dels tallers previstos. Promogut amb Universitat de Lleida, va adreçat a alumnes del grau de Comunicació Audiovisual i es farà el dimecres 13 i dijous 14 d’abril, de 10 a 13 hores, en el marc de la Setmana de la Comunicació, que enguany la UdL dedicarà a ‘La violència i el terror en el periodisme i la ficció’.

El primer taller que Animac fa amb l’Aula Hospitalària Arnau de Vilanova serà coordinat per Bruna Ferrazzini i Ilaria Turba, impulsores del projecte ‘Biriki and the Rainbow’. La proposta vol apropar l’animació als nens i les nenes que durant els matins del 23 i 24 de febrer del 2016 es trobin a la planta pediàtrica de l’Hospital. Ferrazzini i Turba faran la jornada per a docents d’educació primària i secundària, basant-se en l’animació com a eina pedagògica, per transmetre els valors de l’animació com a element educatiu.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325