Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Animac 2016 projecta sessions escolars per més de 8.700 alumnes de 52 centres educatius de Lleida

Animac 2016 projecta sessions escolars per més de 8.700 alumnes de 52 centres educatius de Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la tinent d’alcalde de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra han visitat la sessió d’avui en què hi ha participat alumnes de les escoles de Magraners, Escola Alba, la Creu de Torrefarrera, Sta. Maria de Gardeny, Riu Ebre i Camps Elisis.

8.700 alumnes de 52 centres educatius de Lleida estan participant aquesta setmana en les sessions escolars programades per Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, a la Llotja.

Es tracta de sessions especialment dissenyades per a alumnes d'entre 4 i 8 anys, 9 i 11 anys, i majors de 12 anys, respectivament.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, han assistit durant el matí una de les projeccions, en què han participat 840 alumnes de cicle infantil i inicial de les escoles de Magraners, Escola Alba, la Creu de Torrefarrera, Sta. Maria de Gardeny, Riu Ebre i Camps Elisis.

L’alcalde de Lleida ha animat els nens i nenes a gaudir intensament dels films d’ Animació que projecta Animac, adaptats a les edats dels escolars que hi assisteixen. El tema dels films d’animació adreçats als més petits és “Amics de la natura”.

El paer en cap ha destacat que “Animac, a banda de ser un gran aparador del més avançat de l’animació internacional, compleix una funció pedagògica i educativa essencial, donant a conèixer la indústria cultural de l’animació i una sel·lecció de les millors pel·lícules d’animació als nens i nenes de Lleida”. ´

Les projeccions per a escolars s’han distribuït en tres blocs, en funció de les edats dels alumnes, així, “Estimo la natura” és la sessió adreçada als nens d’educació infantil i cicle inicial; “Amics per sempre”, per al cicle inicial i cicle mitjà, i “El meu univers”, per als alumnes de secundària.

Les projeccions més destacades són “Sonámbulo” de Theodore Ushev, “Alike” de Daniel Martínez Lara i Rafa Cano Méndez, “Brasileiras”d’Anna Carolina Moraes, i “ Luma” de Sohini Tal i Carmel Ben Ami.

Els alumnes dels centres educatius de Lleida han estat els primers, des d’aquest dilluns, a gaudir de les projeccions que es fan del 22 al 26 de febrer a la Llotja.

La 20a edició d’Animac, que dirigeix Carolina López, s’inaugura aquest vespre oficialment amb una programació que fins diumenge centrarà la mirada en els “Futurs Femenins”, lema d’aquesta edició, que vol visibilitzar la presència, cada vegada més important, de la dona en el món de l’animació.

Instal·lació interactiva realitzada pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol al Magical Media

Els assistents a les diferents projeccions, tallers, conferències i activitats que se celebren a la Llotja tindran com a rebuda al hall de la Llotja una instal·lació interactiva realitzada pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol en el taller impartit per Carles Porta al Magical Media. La instal·lació permet posar-se en la pell i moure’s com dos dels personatges en què està inspirat el cartell d’Animac 2016.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325