Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Animac arriba per primer cop a l’Aula Hospitalària de l’Arnau

Animac arriba per primer cop a l’Aula Hospitalària de l’Arnau

L’alcalde Ros ha destacat que la Mostra d’Animació s’acosta als infants ingressats a l’hospital perquè gaudeixin d'Animac i hi participin amb el taller creatiu AnimaBIRIKI, com a eina per expressar les emocions.
Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació organitzada per Paeria, ha arribat enguany a l’Aula Hospitalària de l’Arnau de Vilanova de Lleida amb un taller per als infants ingressats aquests dies per fer-los partícips de la mostra i perquè gaudeixin de l’animació. Avui Animac ha iniciat el taller AnimaBIRIKI que es presenta com a una nova proposta pedagògica per ensenyar els nens i les nenes a expressar les seves emocions a través de personatges creats per ells mateixos. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra, ha compartit amb els menuts una estona del taller, que es fa a l’Aula, a la planta de la pediatria de l’Hospital.
Ros ha destacat que l’Animac entra per primer cop a l’Aula de l’Arnau perquè cap nen o nena de la ciutat es quedi sense el Petit Animac. D’aquesta manera, els petits poden participar de l’animació que ofereix la mostra a través dels tallers programats, així com altres escolars ho faran amb les projeccions, a les quals hi assistiran uns 8.700 alumnes. Ros ha agraït AnimaBIRIKI Project la seva participació en el programa d’Animac trametent sensibilitat i emoció en aquesta activitat pedagògica.
La pediatra Maria Alba Gairí ha remarcat que si bé es cuida la salut dels infants, des de l’hospital també s’intenta treballar la part emocional. La voluntat de l’Aula és atansar les activitats que es fan a la ciutat al conjunt de nens i nenes que hi ha ingressats. Gairí ha manifestat el desig de donar continuïtat a la proposta, perquè són accions que contribueixen emocionalment a que estiguin més contents i alleugerir la seva estada. Igualment, la directora de l’Aula, Toñi Castillo, ha parlat del treball que es fa per al benestar emocional, físic i mental, pel que Animac dóna la possibilitat de participar-hi amb creativitat i imaginació.
El taller estarà dirigit per les artistes Bruna Ferrazzini i Ilaria Turba, impulsores del Biriki and the Rainbow, les quals han explicat que és la primera vegada que el projecte entra en un hospital, ple d’humanitat i sensibilitat. Ferrazzini i Turba han explicat que recullen històries de nens d’arreu del món (amb Amnistia Internacional).
El taller organitzat per Animac amb l’Aula Hospitalària i AnimaBIRIKI Project és una novetat dins del conjunt de propostes pedagògiques de la mostra d’enguany. Està estructurat en dos matins, avui i demà, i apropa la creació de personatges als nens i les nenes. La nova proposta pedagògica consisteix en ensenyar-los a dissenyar i crear un personatge i el seu entorn amb figuretes geomètriques de papers de colors, que posteriorment serà el protagonista d’un llibre. L’objectiu d’aquesta activitat és deixar fluir la imaginació i les idees dels nens i fomentar l’autoestima.
A més, en l’àmbit pedagògic el mateix equip d’artistes italiano-suïsses farà una jornada per a docents d’educació primària i secundària dijous a la Llotja, on l'animació s’empren com a eina educativa per transmetre valors.
Animac 2016
La 20a edició d’Animac està dedicada a les creadores, amb el lema “Futurs Femenins”. Des de dijous i fins diumenge s’exhibiran a Lleida 216 títols, entre llargmetratges, curts, peces televisives i d’Internet. Enguany la Mostra d’Animació ha programat 7 tallers, en diferents espais com el Magical o l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325