Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Animac celebra un any més el Dia Internacional de l’Animació amb el llargmetratge franco-belga “Approved for Adoption”

Animac celebra un any més el Dia Internacional de l’Animació amb el llargmetratge franco-belga “Approved for Adoption”

Diumenge 27 d’octubre, al CaixaForum Lleida, celebrem per avançat el Dia Internacional de l’Animació amb la projecció matinal del llargmetratge franco-belga “Approved for Adoption”: la història autobiogràfica del dibuixant sud-coreà d'adopció belga Jung.

Cada any, Animac celebra una efemèride molt especial: el Dia Internacional del Cinema d’Animació, que commemora la primera projecció pública del Théâtre Optique (Teatre Òptic) d'Émile Reynaud al Museu Grévin de París l'any 1892.

En celebració d'aquest dia, Animac projectarà el llargmetratge "Approved for Adoption", co-dirigit pel reconegut realitzador francès Laurent Boileau -apassionat documentalista del 9è art des de fa 10 anys- i pel dibuixant sud-coreà d'adopció belga Jung, l'autor del còmic homònim en tres volums (originalment titulat "Couleur de peau : miel") que adapta el film.

- Quan i on? Diumenge 27 d'octubre a l’auditori de CaixaForum Lleida en sessió matinal, a les 12h.
- Entrada gratuïta
- Còpia en VO francesa subtitulada en català.

Nascut l'any 1965, l'originalment anomenat Jun Jung-sik va ser abandonat als 5 anys als carrers de Seül: era un dels 200.000 nens coreans abandonats i adoptats per famílies d'arreu del món. L'any 1971 va ser adoptat per una família belga i va adoptar el nom de Jung Henin. La pel·lícula recorre en clau autobiogràfica la infantesa de Jung i el seu retorn al seu país originari passada la quarantena, tot mesclant seqüències documentals d'imatge real, animació 2D i 3D i també imatges d'arxiu. La pel·lícula s'ha alçat amb guardons tan prestigiosos com el Premi del Públic i el Premi Unicef a Annecy 2012 o el Grand Prix del Festival de Films pour Enfants de Montréal.

A més, a partir del dia 1 de novembre, la pel·lícula es podrà veure a més de 20 sales de tot Catalunya i 16 més arreu de l’estat espanyol a través de la Xarxa de El Documental del Mes. Us deixem amb el tràiler i una escena destacada del film:

documentaldelmes


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325