Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Animac a la 17a Setmana de la Comunicació de la UdL

Animac a la 17a Setmana de la Comunicació de la UdL

Animac, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, col·labora un any més amb la Setmana de la Comunicació de la UdL organitzada pels alumnes del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.
De dilluns 20 a dijous 23 d’abril, a través del canal de Youtube i el Twitch de la Setmana.

Enguany el tema de la Setmana de la Comunicació “Llums, càmera, realitat!” és l'adaptació de fets reals en diversos formats, més enllà dels purament informatius, com ho podrien ser les sèries televisives, les pel·lícules, el cinema d'animació, la novel·la gràfica, les instal·lacions artístiques o la videocreació. Tot això de la mà de professionals en actiu i experts de reconegut prestigi, creant un àmbit de debat.

La conferencia en col·laboració entre Animac i UdL d’aquest edició es la del cineasta, terapeuta d'art i educador valencià, Emilio Martí.

Emilio Martí nascut a València l'any 1978, és diplomat en Medicació a través de l'Art i artterapeuta certificat per la Universitat Politècnica de València amb un Màster en Producció artística. Treballa en el camp de les capacitats curatives de l'animació i estudia així mateix, les oportunitats col·laboratives de l'art i el dibuix animat en la societat com a mitjà de denúncia. La seva experiència professional inclou l'àmbit clínic, psicosocial i educatiu.

La major part de les seves obres tracten temes socials, com la fòbia LGTB "Desanimado” (2011), que s'ha convertit en part de nombroses col·leccions d'art educatiu, art i malaltia mental, i art i diversitat funcional (amb funcions pedagògiques al Festival d'Alcalá de Henares i a Enlace cine).

Per altra banda, el curtmetratge "Makun (No llores) – Dibuixos en un C.I.E.” (2019), anima els dibuixos trobats a les parets d'un centre d'internament d'immigrants a Espanya (un CIE), amb la col·laboració de tres persones migrants, per tal de denunciar la detenció a la qual la Unió Europea sotmet a persones que no han comès cap delicte. Un curtmetratge amb la voluntat de fer de detonant per a la creació de debats humanitaris sobre el dret a migrar, l'asil, el refugi, el racisme i integració, abusos de poder i solidaritat.

"Makun (No llores) – Dibuixos en un C.I.E.” fou premiat com al millor curt valencià i millor guió de curtmetratge, en el Festival de Cine i Drets Humans de València. A més a més, va ser el guanyador de la 7a edició del concurs de curts Amnistía Internacional-Abycine d'Albacete i ha estat preseleccionat a la categoria de documental als premis Goya.

Setmana de la Comunicació de la UdL
La Setmana de la Comunicació té com a objectiu donar als alumnes del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals l'oportunitat de debatre i conèixer temes relatius a les seves assignatures, de la mà de professionals en actiu i experts de reconegut prestigi. En aquesta 17a edició, "Llums, càmera, realitat!" és el títol de l'edició d'aquest any de la 17a Setmana de la Comunicació, organitzada pel Departament de Filologia catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida.

Entre els dies 20 i 23 d'abril, els alumnes de tercer curs del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals tindran l'oportunitat de debatre i conèixer temes relatius a les seves assignatures, de la mà de professionals en actiu i experts de reconegut prestigi.

Organitzada íntegrament pels alumnes de tercer curs del grau, sent ells responsables de la direcció, organització i comunicació de l'esdeveniment. A través de l'assignatura "Comunicació corporativa", impartida per la professora Mariona Visa, els alumnes creen contingut sobre la Setmana de la Comunicació que es pot consultar a les xarxes socials, en aquest blog corporatiu, en un canal de Youtube, a través d'un butlletí electrònic, al canal de YouTube, a Flickr i també en format podcast a Ivoox.

Programa
DILLUNS 20 D'ABRIL
16 h - Posar llum a la foscor. Carles Porta, periodista i escriptor
18 h - Lo real como base del cine de animación. Emilio Martí, cineasta, arterapeuta i educador.

DIMARTS 21 D'ABRIL
16 h - Inspirado en hechos reales. Conversa amb els autors de novel·la gràfica, Álvaro Ortiz i Alfonso Zapico.
18 h - La innocència de la meva òpera prima. Lucía Alemany, cineasta.

DIMECRES 22 D'ABRIL
16 h - La imagen de archivo. Un destino doble. Carolina Astudillo, realitzadora de documentals
18 h Els límits de la realitat. Isaki Lacuesta, cineasta

DIJOUS 23 D'ABRIL
12 h - De la poma a la pantalla. Conversa amb l'escriptora Marta Roqueta
12.30 h  - Teaser Making Off SetCom
12.35 h - Actuació musical. Itsasgorak i Poemas Kahn
13 h -  Resultat sorteig. Llibre De la poma a la pantalla

Enllaços streaming
Twitch de la Setmana de la comunicació
Canal de Youtube

20 d’abril de 2020
Premsa Animac
premsa@animac.cat


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325