Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Animac es converteix en un referent entre la indústria emergent i els grans professionals

Animac es converteix en un referent entre la indústria emergent i els grans professionals

La segona jornada d’Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, ha començat amb una trobada amb les figures femenines més destacades del sector que han debatut sobre el paper de la dona en el món de l’animació. A la trobada hi han estat presents entre d’altres Mercedes Marro, Chelo Loureiro, Regina Pessoa, Morgann Favennec, Yolanda Alonso i la directora de l’Animac, Carolina López. Les dades il•lustren que tot i que fins a un 70% dels estudiants d’animació i estudis audiovisuals són noies, només un 30% arriba treballant en la indústria, dels quals només un 7% arriben a dirigir llargmetratges i series d’animació. La conciliació familiar i un entorn eminentment masculí continuen sent les causes d’aquesta desigualtat.

Networking & Pitch, un referent entre la indústria emergent i els grans professionals

A les sessions Portfolio s’han presentat un total de 20 propostes de professionals independents que han volgut donar a conèixer els seus treballs en un vis a vis, mostrant les seves aptituds i punts forts davant de productors i realitzadors en busca de talent com ara Guillermo Garcia Carsi creador de Pocoyo.

Les escoles i empreses del món de l’animació han tingut aquest matí l’oportunitat de presentar i oferir els seus serveis al públic especialitzat assistent en dues sessions d’Elevator Pitch.

A la sessió de presentació d’Incubator han participat com a pannel d’experts Yolanda Alonso, Morgann Favenec, Shamik Majumdar, Regina Pessoa i l’An Vrombaut.

Una de les activitats més destacades d’aquesta segona jornada ha sigut la conferència de l’autora romanesa Anca Damian. Amb el títol El documental animat, ha explicat el seu procés creatiu i de treball en els dos darreres llargmetratges d’animació "Crulic: the Path To Beyond" (guardonada amb 30 premis internacionals inclòs el Grand Crystal d’Annecy) i “The Magic Mountain”, estrenat en aquesta edició de la Mostra. L’autora ha explicat que ha decidit “utilitzar l’animació perquè és el mitjà més lliure que existeix” per expressar-se.

Anca Damian dóna continuïtat als seus «relats heroics» en aquest docudrama en què retrata el muntanyenc dissident polonès anticomunista Adam Jacek Winkler i les seves batalles amb els oficials del partit i, més tard, amb l'Exèrcit Roig, quan va lluitar amb els mujahidins a l'Afganistan. Les animacions del seu darrer treball van ser creades per artistes com ara Theodor Ushev (convidat especial de l'Animac 2012) amb una gran dosi d'experimentació i llibertat creativa. Precisament Ushev és el director d’un curt que s’ha projectat aquesta tarda Blood Manifesto i que té com a particularitat que està fet amb la sang del seu propi autor.

Un total de 73 curts s’han projectat al llarg d’aquesta jornada a la Llotja i al CaixaForum amb la presència d’alguns dels realitzadors com Alessandro Novelli, director de The Guardian.

A les activitats nocturnes programades per Animac avui cal destacar el tête à tête audiovisual entre dues dones de talent com són Laura Ginès i Maria Rodés, al Cafè del Teatre a les 23h. Pels més noctàmbuls la casa de la Bomba té preparada una sessió especial amb els Dj’s Mackaulin and Coolkin, de música indie pop i rock and beats.

Recordar que a la plaça de la Llotja hi continua havent una trobada de food trucks amb una gran varietat gastronòmica. El públic més gourmet podrà degustar des de menjar llatinoamericà fins a hamburgueses.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325