Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Animac presenta Animac Vintage, animacions d’ahir per famílies d’avui

Animac presenta Animac Vintage, animacions d’ahir per famílies d’avui

Animac presenta Animac Vintage, animacions d’ahir per famílies d’avui.
La Mostra de Cinema d’Animació de Catalunya juntament amb el Centro Checo de Madrid recupera per aquests dies de #JoEmQuedoACasa algunes de les animacions més tendres i divertides de tots els temps.

Animac Vintage el segon programa del confinament que presenta Animac està format per 10 capítols de la mítica sèrie txeca infantil El petit talp/Topito de Zdeněk Miler.

La primera pel·lícula de El petit talp es de l’any 1956. Tot i que es va crear fa més de 60 anys, continua essent vista i valorada pels més petits d’arreu del món. Es van produir més de 50 capítols amb les seves aventures; l’últim es va estrenar l’any 2002. Animac Vintage es centra en una selecció focalitzada en la primera sèrie original dels anys 60 i 70.

El petit talp observa el món amb ulls de nen, i mentre intenta entendre’l, tots aprenem amb ell. Les emocions i les relacions amb el seu grup d’amics, son una part important del seu univers. L’amistat, la solidaritat, l’amor per la naturalesa, l’alegria de viure i l‘humor son ingredients habituals y la clau del seu èxit i atemporalitat.

La música, extraordinària, del compositor txec Vadim Petrov i el disseny sonor juguen un paper important en aquesta sèrie, sobretot en manca de diàlegs. Els petits protagonistes d’aquesta sèrie històrica no parlen, però̀ emeten molts sons i la música original es un element fonamental.

A la República Txeca i a la resta de països de l’antic bloc soviètic, El petit talp va ser tant popular como en Mickey Mouse. El seu creador Zdeněk Miler va saber combinar moderns grafismes amb tendres històries i les inquietuds del seu temps.

El programa va acompanyat d’un vídeo introductori on la directora d’Animac Carolina López, com a especialista en animació, parla de la sèrie original, mentre documenta la seva importància artística, el seu context històric i social i la seva repercussió actual. Aquest capítol introductori està pensat per tots aquells interessats en el dibuix animat, la pedagogia a través de l’animació i la vida a l’altre costat del teló d’acer.

Segons Carolina López “Amb Animac Vintage, volem reivindicar una sèrie animada magnífica tant artísticament com pels valors que transmet. A més a més d’una selecció dels seus millors capítols en bona qualitat. Ficant a l’abast, a través d’un vídeo introductori, informació al voltant del seu procés de creació i producció per als adults que vulguin conèixer d’on ve el que oferim als seus infants. Properament compartirem un dossier lúdic-pedagògic amb activitats al voltant d’aquestes animacions”.

El petit talp aconsegueix uns pantalons (Jak krtek ke kalhotkám přišel) és l’únic capítol dialogat del programa, la resta no tenen diàlegs.

 

Programa
PART 1

El petit talp aconsegueix uns pantalons (Jak krtek ke kalhotkám přišel)
República Txeca, 13 min, 1957
Direcció: Zdeněk Miler

Com es fan uns pantalons?. El lli recollit per les cigonyes, formiguetes treballant als telers i d’altres animals ajudaran al petit talp a tenir els seus primers pantalons mentre descobreix el seu procés de producció.

 

El petit talp i el cotxe (Krtek a autíčko)
República Txeca, 14 min 30 s, 1963
Direcció: Zdeněk Miler

El petit talp somia amb el seu propi cotxe.

 

El petit talp i el coet (Krtek a raketa)
República Txeca, 8 min 40 s, 1965
Direcció: Zdeněk Miler

El coet del petit talp s’espatlla i cau enmig d’una illa deserta. Serà capaç de reconstruir-lo?

 

El petit talp i l’estel verd (Krtek a zelená hvězda)
República Txeca, 7 min 30 s, 1969
Direcció: Zdeněk Miler

El petit talp vol retornar un estel al cel

 

El petit talp al zoo (Krtek v Zoo)
República Txeca, 6 min 5 s, 1969
Direcció: Zdeněk Miler

El petit talp al zoo descobreix animals exòtics sorprenents.

 

PART 2
El petit talp i el paraigües (Krtek a paraplíčko)
República Txeca, 7 min 10 s, 1971
Direcció: Zdeněk Miler

Enmig d’una muntanya de trastos vells, el petit talp troba un paraigües. Comèdia slapstic i d’aventures amb parada de síndries inclosa.

 

El petit talp pintor (Krtek malířem)
República Txeca, 9 min 35 s, 1972
Direcció: Zdeněk Miler

Una fera atemoreix als animalons del bosc, però gràcies a la pintura aconseguiran tenir-la controlada.

 

El petit talp i la música (Krtek a muzika)
República Txeca, 5 min 15 s, 1974
Direcció: Zdeněk Miler

El petit talp és un melòman, i quan es trenca el disc que escolta farà servir el seu enginy i l’ajuda del seu amic en ratolí per crear música a partir dels sons del bosc.

 

El petit talp i l’ou (Krtek a vejce)
República Txeca, 5 min 35 s, 1975
Direcció: Zdeněk Miler

Un ou està sol enmig del bosc i el petit talp es disposa a trobar la seva família mentre viu una divertida aventura a la fàbrica de galetes.

 

El petit talp y el buldòzer (Krtek a buldozér)
República Txeca, 5 min 42 s, 1975
Direcció: Zdeněk Miler

El bosc està revolucionat, una màquina excavadora està treballant el traçat d’una nova carretera. El petit talp i els seus amics volen que la natura convisqui amb les exigències del progrés.

 

Enllaços

Vimeo Animac
https://vimeo.com/animaclleida

CAROLINA LÓPEZ PRESENTA ANIMAC VINTAGE
https://vimeo.com/408553573

Krtek / El petit talp / Topito - Part 1 (5 capítols)
https://vimeo.com/408802554

Krtek / El petit talp / Topito - Part 2 (5 capítols)
https://vimeo.com/410063315

21 d’abril de 2020
Premsa Animac
premsa@animac.cat


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325