Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Animac tanca la seva millor edició

Animac tanca la seva millor edició

Lleida ha estat del 25 al 28 de febrer la capital d’animació amb l’Animac 2016, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya , organitzada per l’Ajuntament de Lleida, que enguany ha celebrat la seva vintena edició. Aquesta tarda es celebrarà l’acte de cloenda de la Mostra amb la presència de la tinent d'alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports, Montserrat Parra i la directora d'Animac, Carolina López.

Ahir al vespre, previ a la projecció d’Anomalisa de Charlie Kaufman i Duke Johnson realitzada en animació stop motion, la Mostra ha volgut retre homenatge al desaparegut animador i director Pascual Pérez. L’autor va treballar com a animador als estudis Aardman Animations a Bristol i ha deixat el seu llegat obres en les que ha participat com és “Wallace & Gromit – La maldición de las verduras” o el seu propi curtmetratge “Història d’Este” projectat a la gran pantalla d’Animac.

Durant quatre dies la ciutat de Lleida s’ha convertit en la capital mundial de l’animació en una edició que posa de manifest la figura de la dona en l’art i la indústria de l’animació.

En aquesta edició la Mostra ha rebut 700 pel·lícules de procedència nacional i internacional de 66 països diferents, un centenar més que en la seva anterior edició. S’han projectat un total de 216 films d’animació, dels quals 5 llargmetratges i 215 curtmetratges.

Quatre jornades on s'han pogut gaudir a més a més de projeccions conferències, tallers, concerts, networking i altres activitats dins dels espais habituals de la Mostra: la Llotja, el CaixaForum, el Cafè del Teatre i l’Espai Magical Media.

Animac ja és un referent a nivell nacional i internacional i enguany ha aconseguit una assistència d'unes 27.000 persones, dels quals 11.000 en sala. Els dies de més afluència de públic com el dissabte 27 de febrer ha comptat amb sessions d’aforament complert.

La 20a edició ha rebut convidats d’excepció com l’animadora i Regina Pessoa (convidada especial), la directora Anca Damian, l’autora belga An Vrombaut, el co-creador de la sèrie "Chico Ostra" Fabien Limousin, i la seva line producer Violette Teysler i la creadora de vestuari del premiat llargmetratge "Pos Eso" Flora Cuevas.

Es consolida un any més Networking & Pitch amb 300 professionals acreditats. L’espai dedicat al sector professional ha servit com a punt de trobada de la indústria emergent i els grans professionals que enguany ha acollit una jornada d’Europa Creativa. Animac ha notat en aquest camp un alt nivell de participació amb 26 projectes Incubators i 20 Portfolios. Un fet que el ratifica com a referent pels professionals i pel sector freelance.

Entre els professionals més destacats han participat Mercedes Marro, directora de la productora Tomavistas, Xavier Romero responsable de Coproduccions d’Animació, Morgann Favennec de la distribuïdora francesa Superights (premi a la millor empresa de distribució a l’animació Cartoon Media 2015), Yolanda Alonso (directora de Cartoon Masters i Cartoon Connection) i Àlex Navarro, coordinador d'Europa Creativa Desk-Media Catalunya.

El Petit Animac, dedicat al públic familiar, enguany ha aplegat més sessions que mai amb estrenes en primícia com ara el llargmetratge "Tout en haut du monde (Al sostre del món)", de Rémi Chayé i petites joies com "Alike" de Daniel Martínez i Rafa Cano, guardonat recentment amb un Goya al Millor Curtmetratge d’Animació.

En la seva 20a edició la Mostra ha incrementat el seu públic infantil tant a les sessions Petit Animac com també a les escolars que han comptat un total de 9.000 alumnes.

L’espai de tallers Animacrea ha tingut una molt bona acollida per part del públic i ha comptat amb diversos tallers per a experimentar diferents tècniques d’il·lustració i animació. La nova secció Short&Sweet, projectada a l’Open Screen d’aquest espai, ha estat la sessió que més assistència ha rebut de nens i nenes entre 0 i 3 anys.

Una major visibilitat del certamen s’ha realitzat a través de les xarxes socials on el públic de la Mostra també ha participat a les plataformes com Facebook i Twitter. El certamen ha obtingut un total de 7.900 seguidors al Facebook i en la darrera setmana ha arribat a més de 29.820 usuaris de forma directa. A Twitter cal destacar l’èxit amb 3799 seguidors.

En l’acte de cloenda d’aquesta tarda s’entregarà el premi Trajectòria a l’animadora Pepita Pardell, que ja forma part de la història de l’animació catalana. També s’anunciarà el premi del públic.

Animac és una mostra que es dirigeix a aquells artistes que utilitzen l’animació com a instrument d’expressió personal i que, amb el pas dels anys, ha consolidat el seu caràcter independent i artístic, transgredint i qüestionant els límits de la narrativa tradicional, buscant visionaris, treballs independents i arriscats que potenciïn i enriqueixin la capacitat expressiva del cinema.

Creada l'any 1996, durant els seus 20 anys la mostra està considerada com un dels esdeveniments audiovisuals més importants del país i té guanyat el prestigi internacional pel seu rigor, dinamisme i caràcter independent. Animac és també un laboratori en el qual es generen idees i s’estableixen relacions entre les diferents disciplines artístiques.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325