Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies DIA 01: Moltes petites mans d'artistes, la gran inauguració, i un homenatge a José Luis Moro

DIA 01: Moltes petites mans d'artistes, la gran inauguració, i un homenatge a José Luis Moro

Crònica del 1r dia d'Animac 2015, per Adrià Carande

Un any més, el màgic món d'Animac s'obre al públic de totes les edats! Un allau de nens i nenes envaeix La Llotja des de primera hora del matí, impacients per redescobrir tota classe d'universos de les sessions de curts escolars. Esperem que centenars de futurs artistes es formin aquí, inspirats per tota hipnòtica obra animada a treure els seus llapissos de colors i gargotejar esbojarradament fins la fi dels temps.

El tema d'aquest any, precisament, es centra en la seva totalitat en el desenvolupament artesanal en un univers en el que sembla tenir-se cada vegada menys en compte el "toc humà" en les produccions animades d'alt calibre, demostrant que els artistes segueixen més que vius a tot projecte.

Si prèviament parlàvem dels més petits, les nostres joves promeses sortides de les escoles d'animació locals tampoc es queden curtes, abarrotant les Portfolio Sessions amb tremebunds i bojos projectes. Molta sort a tots!

La conferència de Pierre Hébert, convidat especial, ens va concedir tota mena de grans moments, des d'una apassionant reflexió sobre la seva afiliació amb Norman McLaren fins una entendridora connexió amb un clarinetista entre el públic, completament conmogut per el seu ús de la música per a plasmar el seu art.

La sessió inaugural d'Animac ens va portar l'estrena catalana de Rocks In My Pockets, fascinant introspecció de Signe Baumane sobre les depressions i problemes mentals que han aguaitat a vàries dones de la seva família, ella incluida, durant les últimes dècades. Una exploració absolutament devastadora, però al mateix temps tremendament humana, que ens apropa per complet al esperit de l'art més íntim i personal, totalment representatiu del tema d'aquest any.

 

Animac 2015: Dia 1

A la sessió inaugural també vam recordar al dibuixant i animador madrileny recentment difunt, José Luis Moro, amb la projecció de tres peces publicitàries creades per ell als anys 50. José Luis, l'artista, junt amb el seu germà Santiago, el productor, van crear els estudis Moro i durant els anys 50 i 60 van ser responsables de produïr gran part de la publicitat espanyola en una època en la que Espanya sortia de la letargia econòmica, treball fet en col·laboració amb altres animadors de la talla de Pablo Núñez, Paul Casalini o Francisco Macián. Amb jingles tan enganxosos com "La Canción del Cola Cao" o el "Vamos a la Cama" i una estètica realment moderna, els estudis Moro, amb José Luis com a director artístic, van deixar una emprenta imborrable en la nostra cultura popular. El seu geni, avalat per multitut de premis rebuts als principals festivals publicitaris internacionals, mostren un talent sense límits i un talant innovador i arriscat que el converteixen en un dels grans noms de l'animació i la publicitat espanyola.

I com a novetat, vam aprofitar les energies del primer die per a celebrar la primera festa Animac a La Boîte! Gran forma de posar una guinda a l'inici de la Mostra. Gaudiu-la!


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325