Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies DIA 03: Cançons marines, ocells psiconautes i una espectacular conferència a quatre mans!

DIA 03: Cançons marines, ocells psiconautes i una espectacular conferència a quatre mans!

Crònica del 3r dia d'Animac 2015, per Adrià Carande

Donem pas al dissabte amb el segon esmorzar amb els autors, on Jossie Malis ens parla de la seva sèrie de curts "Bendito Machine", Laura Ginés ens relata com va seleccionar personalment la cançó "Tengo Miedo" per a la seva comissió del videoclip d'un disc, Catya Plate comenta la seva intenció de crear una mitologia per als nostres temps amb "Hanging From A Thread", i Pierre Hébert ens revela els orígens (interaccions per Dropbox!) del seu últim curt, "You Look Like Me"! Ben educatiu tot!

Partim corrents a gaudir de "Song of the Sea", la nova obra del genial Tomm Moore i el seu equip de Cartoon Saloon, responsables de "The Secret of Kells". El propi Moore agraeix a Animac en vídeo la estrena a Catalunya del seu llargmetratge i ens desitja una excel·lent projecció. I ben bé que ho és! Quedem completament fascinats per la bellesa visual i narrativa d'una joia que encara estem processant.

Desprès de dinar, Alberto Vázquez i Pedro Rivero, guanyadors del Goya per "Birdboy" i presents a Animac 2014 amb "Sangre de Unicornio", ens presenten un avanç en absoluta primícia de "Psiconautas", el seu primer llargmetratge com a co-directors, basat en el còmic original del primer. El que veiem (en especial el tràiler d'apertura i l'inici de la pel·lícula en storyboard) ens deixa completament bocabadats, amb l'absoluta convicció d'estar presenciant un clàssic de culte inmediat. No podem esperar a veure-la completa!

 


I amb això s'inicia la conferència a quatre mans de Víctor Monigote i Íker de los Mozos, responsables de la direcció artística de "Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo" i l'animació tècnica de "Big Hero 6" respectivament, que es tornen per a mostrar-nos amb molt d'humor el procés de producció de les seves dues joies d'animació 3D de principi a fi! Quedem encantats!

Comença a fer-se fosc i, desprès de quedar impressionats per una espectacular retrospectiva cronológica de l'obra de Piotr Dumała, presentada per ell mateix; Vicente Mallols ens introdueix "Pos Eso", la comèdia de terror stop-motion en la que va treballar durant quatre anys, que és rebuda amb una gran ovació al final!

Finalment, el Cafè del Teatre acull als nostres estimats conferenciants, Víctor Monigote i Íker de los Mozos, per a una genial sessió de DJ que gaudim per complet! Ja només ens queda un dia fins a l'any que ve, i no podem esperar a exprimir-lo del tot!


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325