Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies DIA 04: Animació destructiva, dissenys magistrals i un gran final!

DIA 04: Animació destructiva, dissenys magistrals i un gran final!

Crònica del 4t i últim dia d'Animac 2015, per Adrià Carande

I arriba l'esperat i temut a parts iguals dia final d'Animac 2015! L'últim esmorzar amb els autors ens porta el punt de vista de Víctor Monigote respecte al realisme en l'animació, la història de la recerca d'animadors d'Alberto Vázquez per "Psiconautas", Íker de los Mozos parlant-nos de la posició de l'animació tradicional al món actual, la llibertat creativa amb la que Trimono té la sort de comptar i un genial back-and-forth de preguntes entre aquests dos últims!

Just desprès, assistim a la fantàstica masterclass de Piotr Dumała, on el geni polac ens parla de les seves inspiracions, de com veu l'animació onírica i el món dels somnis i com reflexa això a la seva obra, de l'elaboració de la "animació destructiva" de la seva creació o de la producció de "Crim i Càstig", potser el seu film més reverenciat, del qual ens mostra en primícia un nou muntatge amb música d'un quartet de violins! Impressionant!

Desprès de dinar i de gaudir de l'animació per adults més irreverent d'Adult Swim, assistim a la conferència dels germans Carles i Jordi Grangel sobre els 25 anys del seu reputadíssim Studio Grangel, on ens mostren en exclusiva l'art conceptual que han elaborat meticulosament per a tota classe d'obres animades! Quedem hipnotitzats!

 

 

I comença la Cloenda, on els germans Grangel ens agraeixen el seu Premi Trajectòria, el primer de la Mostra, amb un sonor "Llarga vida a Animac!". Gaudim del curt guanyador del Premi del Públic, "A Single Life", dels resultats del taller RE-CICLADO, d'un vídeo recopilatori que ens guia per la espectacular carrera dels Grangel i del curt "The Periwig-Maker", on ells mateixos van dissenyar els personatges i raó per la qual Tim Burton va decidir contractar-los per "La Novia Cadáver"!

Desprès de tot aixó, comença la projecció del llargmetratge que dona fi a la Cloenda, "Seth's Dominion", fabulós documental animat centrat en la carrera del brillant dibuixant canadenc Seth! Sortim de la Cloenda amb sentiments contradictoris: la pel·lícula ens ha fascinat, però sabem que tocarà esperar un any fins poder tornar a la Llotja. Però no és l'hora de lamentar-se: toca rememorar els grans moments viscuts en la Mostra d'aquest any i començar a contar els dies fins la pròxima, on els amants de l'animació podrem tornar a passar-ho millor que mai! Ens veiem a Animac 2016!


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325