Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies ELS TALLERS D’ANIMAC APROPEN L’ANIMACIÓ A INFANTS, JOVES I DOCENTS

ELS TALLERS D’ANIMAC APROPEN L’ANIMACIÓ A INFANTS, JOVES I DOCENTS

A més, 10.500 nens i nenes participaran en les sessions escolars que tindran lloc a La Llotja de Lleida, del 24 al 28 de febrer

En el marc educatiu d’Animac 2020, durant la setmana del 24 de febrer s’organitzaran tallers adreçats als infants i joves de la ciutat, així com una sessió per als docents. Destacats professionals de l’animació impartiran els tallers que estan programats en col·laboració amb l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, el CaixaForum Lleida, la Universitat de Lleida i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.

A més dels tallers, 10.500 alumnes d’infantil fins a secundària d’una cinquantena de centres educatius de Lleida i comarques gaudiran de les sessions escolars d’Animac 2020, que tindran lloc a La Llotja de Lleida, del 24 al 28 de febrer. En total estan programades 12 sessions.

TALLER D’ANIMACIÓ A L’AULA HOSPITALÀRIA DE L’HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA

Amb l’objectiu d’apropar el món de l’animació als infants que s’hi troben ingressats, l’Aula Hospitalària de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova acollirà el pròxim dimecres, 26 de febrer a les 11.00 hores, el taller Muybridge Racers, a càrrec de Quim Ribalta “El Bombeto”. Es tracta d’un taller d'animació on els alumnes practicaran la tècnica de l’stop motion retallant fotografies per crear els seus propis animals animats. “El Bombeto” té una llarga experiència en la docència, ja que els últims sis anys ha realitzat més de cinc-cents tallers d’animació i cinema a centres educatius de primària i secundària.

‘ANIMACIÓ: A LA RECERCA D’ALLÒ FACTIBLE A L’AULA’, TALLER PER A DOCENTS

També “El Bombeto” serà l’encarregat de conduir, els dies 26 i 27 de febrer de 17.00 a 20.00 hores a La Llotja, el taller per a docents titulat Animació: a la recerca d’allò factible a l’aula. L'objectiu d'aquest taller és aprendre diferents maneres d'afrontar l'audiovisual a l'aula; com programar i temporitzar quan treballen amb animació o vídeo i els passos indispensables en la producció per assegurar resultats.

TALLER ‘LLETRES DEL PASSAT’ IMPARTIT PER REGINA PESSOA I ABI FEIJÓ A L’EAM LEANDRE CRISTÒFOL

La directora Regina Pessoa i el productor Abi Feijó, grans exponents de l’animació feta a Portugal, impartiran el taller Lletres del passat, per als alumnes d’Animació de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, del 25 al 28 de febrer. A més, es projectarà a Animac el curtmetratge Tio Tomás: A contabilidade dos dias (dirigit per Pessoa i produït per Feijó), recentment guardonat amb un Annie Award com a millor curtmetratge d’animació i premi Especial del Jurat en la passada edició del Festival d'Annecy.

Formada en Pintura a l’Escola de Belles Arts de Porto, Pessoa té una dilatada carrera com a animadora. El 1999 va realitzar la seva primera pel·lícula A Noite amb la tècnica del gravat animat. Des de llavors, Pessoa ha realitzat nombrosos treballs utilitzant aquesta tècnica, com per exemple Tragic Story with Happy Ending i Kali the Little Vampire. Aquestes tres pel·lícules han obtingut 80 premis i mencions internacionals, incloent-hi el Cristal d'Annecy 2006, el premi Hiroshima 2012 i el Gran Premi a Anima Mundi 2019.

Abi Feijó és director d’animació, productor i professor. Llicenciat en Arts Gràfiques a l'Escola d'Art de Porto, va realitzar les pràctiques a la National Film Board del Canadà, on va dirigir i animar la seva primera pel·lícula. El 1987 va fundar a Porto El Filmógrafo, un petit estudi d’animació que reunia una nova generació de realitzadors de films d’animació basat en un model d’il·lustració artesanal i que va situar l’animació portuguesa en el punt de mira internacional. Fins al seu tancament l’any 2002, El Filmógrafo va crear mig centenar d’animacions, moltes realitzades pel propi Feijó, comptant també amb creadors com Regina Pessoa, Pedro Serrazina, José Miguel Ribeiro o Pierre Bouchon. Posteriorment, Feijó va fundar l’estudi d’animació Ciclope Filmes, hereu d’El Filmógrafo, amb el qual produeix les pel·lícules de Regina Pessoa, entre altres cineastes. A més, Feijó és el director de la Casa Museu de Vilar, casa, estudi i museu dedicat al precinema i l’animació, que compta amb un apartat per a la creació de Regina Pessoa, així com una col·lecció de dibuixos originals d’importants pel·lícules d’animació internacionals i exposicions temporals.

CAIXAFORUM LLEIDA ORGANITZA LA CONFERÈNCIA ‘TROBADES AMB...ALBERTO VÁZQUEZ’ I EL TALLER ‘L’ANIMACIÓ CLÀSSICA, NO ANTIGA’ AMB FERNANDO MORO

Coincidint amb la celebració d’Animac, el CaixaForum Lleida organitza dues activitats relacionades amb el món de l’animació. Per una banda, el pròxim 26 de febrer a les 19.00 hores, han programat la conferència/debat Trobades amb...Alberto Vázquez. El gallec Alberto Vázquez ha escrit i dirigit curtmetratges d'animació com ara Birdboy, Unicorn blood o Decorado, i el llargmetratge Psiconautas. Amb les seves pel·lícules ha guanyat tres premis Goya i nombrosos premis internacionals. A més, han estat projectades en festivals com Canes, Toronto, Annecy, Animafest Zagreb o Slamdance. Els seus llibres i còmics s'han publicat a Espanya, França, Itàlia, el Brasil, la Xina i Corea, i n'hem vist il·lustracions en revistes i diaris de tot el món. Vázquez compartirà amb el públic del CaixaForum Lleida la seva trajectòria, i probablement avançarà alguna novetat sobre la seva pròxima pel·lícula, Unicorn wars.

La segona de les activitats que organitza el CaixaForum Lleida en el marc d’Animac és el taller L’animació clàssica, no antiga, a càrrec de l’il·lustrador i realitzador Fernando Moro, adreçat a professionals i estudiants d’Animac Campus i que tindrà lloc el pròxim, dijous 27 de febrer d’11.00 a 14.00 hores. Durant la sessió, Moro desenvoluparà les seves tècniques principals per a donar vida a personatges animats. També compartirà la seva concepció teòrica del dibuix i parlarà de la seva àmplia trajectòria professional en el sector de l'animació. Recentment, Fernando Moro ha participat en el llargmetratge Klaus, de Spa Studios, que ha estat nominat a l'Oscar a millor pel·lícula d'animació. Fill del brillant José Luís Moro, fundador de l’emblemàtic estudi d’animació Estudios Moro, ha treballat com a animador per a productores com ara Warner Bros, Fox Animation Studios o Filmax, en títols com Astèrix i els víkings, Anastàsia o A la recerca de la vall encantada.

A més del taller al CaixaForum Lleida, dins el programa d’Animac Fernando Moro oferirà la conferència L’impecable 2D de Klaus, divendres, 28 de febrer a les 16.30 hores a la Sala 2 de La Llotja.

TALLER ‘ALLÒ REAL COM A BASE DEL CINEMA D’ANIMACIÓ’, A CÀRREC D’EMILIO MARTÍ EN LA 17A SETMANA DE LA COMUNICACIÓ DE LA UDL

Emmarcat en la 17a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), Animac organitzarà el 22 d’abril a les 18.00 hores, el taller Allò real com a base del cinema d’animació, a càrrec de l’animador valencià Emilio Martí, on repassarà en una masterclass els elements de la realitat com a eines per a la construcció d’una pel·lícula d’animació, com és el cas de Makun (No llores), dirigit pel propi Martí i que es va presentar en la passada edició d’Animac. Es tracta d’un documental animat sobre els Centres d’Internament d’Estrangers (CIES) fet a partir dels dibuixos que els propis interns havien anat fent en la seva estada al centre. Aquest film ha tingut un extraordinari recorregut per festivals de cinema de tot el món i va ser candidat als Premis Goya com a millor curtmetratge documental.

_________________________________

MÉS INFORMACIÓ I ENTREVISTES

Premsa Animac

682437748

premsa@animac.cat

 

19 de febrer de 2020


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325