Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies ANIMAC 2020 ES PRESENTA A BARCELONA AMB LA PARTICIPACIÓ DEL GUARDONAT DIRECTOR I PRODUCTOR D’ANIMACIÓ PETER LORD

ANIMAC 2020 ES PRESENTA A BARCELONA AMB LA PARTICIPACIÓ DEL GUARDONAT DIRECTOR I PRODUCTOR D’ANIMACIÓ PETER LORD

La 24a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Lleida, es va presentar el passat 12 de febrer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el 13 de febrer a Cineteca Madrid (Matadero Madrid), amb un programa de conferències i projeccions de la mà de Peter Lord, director i cofundador de l’oscaritzat estudi d’animació stop motion britànic Aardman Animations, i que va rebre el premi Honorífic d’Animac 2019 per la brillant trajectòria de la seva productora que, amb 10 nominacions als premis Oscarâ, ha recollit 4 estatuetes, entre altres guardons.

La directora, Carolina López, va ser l’encarregada de presentar, davant el públic de Barcelona i Madrid, les novetats i continguts d’aquesta edició d'Animac, dedicada a la memòria sota el títol Time Capsule, que tindrà lloc a Lleida del 27 de febrer a l’1 de març de 2020.

Durant la presentació d’Animac 2020 a l’auditori del CCCB, es van projectar els primers curtmetratges d’autor de Peter Lord, aquells que mostren els seus començaments en l’animació per a adults i que són la base de la seva creació posterior: Aardman Original Cartoon, Grand Morph Home Movies, Early Bird, Nina Simone-My Baby Just Cares for Me, War Story, Adam i What’s a Pig. A més, Carolina López va moderar una xerrada oberta on el públic assistent va poder formular les seves preguntes al creador britànic.

El 13 de febrer a la tarda, en la presentació a la Sala Azcona de Cineteca Madrid (Matadero Madrid), Peter Lord va oferir una masterclass on va repassar la seva fascinant carrera com a director i productor durant més de 40 anys al capdavant d’Aardman Animations, i es va projectar una gran retrospectiva dels seus treballs, des dels seus inicis fins als èxits internacionals més recents.

A més de la masterclass de Peter Lord, Cineteca Madrid organitza fins al 29 de febrer una retrospectiva del creador britànic sota el títol “Aardman. Una historia muy animada”. El cicle inclou la projecció dels seus primers treballs en l’animació per a adults, base de la seva creació posterior, que es projecten a la Sala Azcona de Cineteca els dies 6, 21 i 23 de febrer. A més, el cicle compta també amb una selecció de capítols de la sèrie Wallace i Gromit els dies 7 i 28 de febrer, i d’El Xai Shaun i Morph, els dies 9 i 20 de febrer.

D'entre els llargmetratges per a públic familiar, la pel·lícula Chicken Run. Evasió en la granja (2000) vista els dies 8 i 13 de febrer; la pel·lícula Pirates! (2012) projectada els dies 9 i 22 de febrer; Cavernícola (2018) en cartell els dies 12 i 23 de febrer; La Oveja Shaun. La película: Granjaguedón programada els dies 16 i 29 de febrer. Aquests títols formen part de les matinals infantils de cap de setmana, amb entrada gratuïta per a espectadors menors de 12 anys.

Prèviament, l’11 de febrer, Peter Lord es va trobar amb els estudiants d’animació de l’escola de cinema i animació de Barcelona ECIB, on va dur a terme una masterclass. Cal destacar el suport que ECIB dona a Animac en la presentació de la mostra a Barcelona i Madrid, col·laborant per portar els millors de l’animació internacional a aquests esdeveniments previs a la mostra.

En la passada edició d’Animac, la sala gran del Teatre de la Llotja de Lleida va quedar gairebé petita per veure i escoltar les paraules del mestre de l’stop motion Peter Lord en la seva masterclass Aardman Frame by Frame. En la seva conferència, Lord va mostrar en imatges com ha anat creixent amb els anys la productora que va cofundar el 1972 amb el seu amic David Sproxton, quan encara eren adolescents.

L’emblemàtic estudi d’animació stop motion Aardman Animations és mundialment conegut per personatges com Wallace i Gromit, El Xai Shaun o Morph i per llargmetratges familiars de culte com Chicken Run (2000) o Pirates! (2012), tots dos dirigits per Lord. Uns anys abans d’aquest boom internacional, Peter Lord va alçar-se com un dels autors de curtmetratges stop motion més innovadors dels 80 i els 90 i avui és un dels grans referents mundials de l’animació.

 

13 de febrer de 2020


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325