Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies NURIA G. BLANCO, PRODUCTORA DE CARTOON SALOON, APADRINA L’ANIMAC CAMPUS 2020

NURIA G. BLANCO, PRODUCTORA DE CARTOON SALOON, APADRINA L’ANIMAC CAMPUS 2020

La 24a edició d’Animac (Lleida, 27 de febrer – 1 de març) reforça la transmissió de coneixement amb conferències i tallers dedicats als oficis dins l’animació

Dues joves animadores catalanes, Sílvia Vicente i Aida Berengué, treballen en la careta d’Animac 2020 a partir del cartell creat per l’il·lustrador Carles Porta

Més de 10.000 infants i joves de Lleida i comarques participaran en les sessions escolars d’Animac

__________

La 24a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Lleida del 27 de febrer a l’1 de març de 2020, estrenarà nova figura de ‘padrí/padrina’ per a la secció Animac Campus, per donar empenta i promocionar aquest espai dedicat als estudiants. En aquesta ocasió l’organització ha escollit com a padrina d’Animac Campus a Nuria G. Blanco, productora i creadora espanyola que treballa al guardonat estudi d’animació irlandès Cartoon Saloon, d’on han sortit joies de l’animació que s’han projectat en anteriors edicions d’Animac, com “The Secret of Kells” i “Song of the Sea”, entre moltes altres produccions.

Nuria G. Blanco serà l’encarregada d’inaugurar l’Animac Campus d’aquesta edició amb una xerrada d‘obertura d’Animac Campus basada en la seva pròpia experiència, i participarà en les activitats del Networking and Pitch, com a jurat de projectes a l’Incubator.

Com recorda la directora d’Animac, Carolina López, “generar continguts i compartir-los amb els més joves ha estat sempre una de les senyes d'identitat d’Animac. Avui la Mostra és una cita imprescindible per a molts estudiants i escoles d'animació de Catalunya, Espanya i ara també internacionals”. Cal recordar que la passada edició d’Animac Campus, una experiència especialment pensada per als estudiants d’animació, cinema, audiovisuals, art o disseny, va ser un èxit amb prop de 600 estudiants registrats, amb alumnes de tots els indrets del país i d’Anglaterra.

Les escoles són, a més, grans aliades d’Animac a través dels tallers de l’Animacrea i altres activitats generades gràcies a l'interès comú per l'animació de qualitat. “Per aquest motiu, aquest any i com a novetat, oferirem activitats especials per als estudiants que participin a l’Animac Campus, entre les quals destaquen la creació de la figura del ‘padrí/padrina’ d’Animac”, explica la directora d’Animac. “Estem segurs que l'experiència com a productora de Nuria G. Blanco i el treball que realitza amb els seus companys en Cartoon Saloon, una productora que ha aconseguit triomfar amb la seva animació d'autor a tot el món, servirà d'inspiració per a molts estudiants que s'acostin a l’Animac”, destaca López.

Nascuda a Granada i criada a Madrid, Nuria G. Blanco es va formar en animació a l’Edinburgh College of Art. Des de 2013 treballa a Cartoon Saloon, on ha participat en nombrosos curtmetratges, llargmetratges i sèries de televisió d’animació com el guardonat curt “Late Afternoon”, nominat als Oscarsâ 2019 i guanyador al Tribeca Film Festival 2018 i al Irish Film and Television Awards 2018, entre altres premis. A més, Núria G. Blanco va treballar com a cap de producció en el llargmetratge “The Breadwinner”, nominat als Òscarsâ 2018 i estrenat a Espanya en l’edició d’Animac 2018. Actualment, està desenvolupant la seva pròpia sèrie de televisió amb Cartoon Saloon, “Silly Sundays”, i recentment s’ha endinsat en l’aventura d’escriure el seu primer llargmetratge.

CONFERÈNCIA I TALLERS A L’ANIMAC CAMPUS 2020 DEDICADES ALS OFICIS DINS L’ANIMACIÓ

En col·laboració amb el CaixaForum Lleida, aquesta 24a edició d’Animac reforçarà la transmissió de coneixement amb activitats dedicades als oficis dins l’animació, adreçades als estudiants d’animació, el públic més fidel i un dels pilars de la Mostra. Així, el 26 de febrer està prevista una sessió formativa al CaixaForum Lleida amb el taller de l’animador Fernando Moro, de places limitades, on repassarà la seva trajectòria professional com a animador en grans projectes nacionals i internacionals, com la seva participació en l’aclamada pel.lícula Klaus (producció hispano-americana de the Spa Studio i  Netflix, dirigida per Sergio Pablos). A més, detallarà la seva experiència en la direcció de la sèrie “Cleo & Cuquín” (una actualització de la famosa sèrie “La Familia Telerín”) i mostrarà alguns dels seus treballs més destacats. Fernando Moro és fill del reconegut dibuixant i director de cinema José Luis Moro, fundador amb Santiago Moro dels mítics Estudios Moro, creadors de “La Familia Telerín”, entre moltíssims d’altres treballs.

D’altra banda, tindrà lloc una xerrada/col·loqui amb el director d’animació Alberto Vázquez, que s’emmarca dins el cicle “Trobades amb” que programa CaixaForum per apropar al públic professionals vinculats al món de la cultura. Vázquez és director d’animació, il·lustrador i dibuixant de còmics gallec guanyador de tres premis Goya. És el director i guionista, juntament amb Pedro Rivero, del film “Psiconautas”, guardonat en la categoria de millor pel·lícula d’animació als Premis Goya 2017, entre altres premis, i projectat en edicions anteriors d’Animac. En l’actualitat, treballa en el seu segon llargmetratge, ‘Sangre de Unicornio’, alhora que finalitza el curtmetratge “Homeless Home”, ambdós co-produccions hispano-franceses.

JOVES CREADORES CATALANES TREBALLEN EN LA CARETA D’ANIMAC 2020

Amb l’objectiu de seguir potenciant el talent jove, la realització del vídeo promocional d’Animac 2020, en base al cartell d’Animac 2020 creat per l’il·lustrador de capçalera d’Animac, Carles Porta, anirà a càrrec de dues joves animadores catalanes que treballen en productores internacionals: Sílvia Vicente i Aida Berengué.

Formada en arts visuals a l'Escola d'Art de Vic i a l'escola l'Arpa de Taradell i graduada en animació a L'Idem Barcelona, Sílvia Vicente ha participat en grans projectes a l'estudi Cartoon Saloon, com els films “The Breadwinner” i “Wolfwalkers”, i el curtmetratge “Late Afternoon”. També ha treballat com a animadora en les sèries “Pete the Cat”, per Amazon i “Chien Pourri”. Les seves inquietuds artístiques l’han fet implicar-se en altres projectes més personals, com el curtmetratge “Soy”, que està desenvolupant i és una idea pròpia, la il·lustració d'un llibre i alguns altres projectes animats actualment en fase de preproducció.

Nascuda a Bellpuig (Lleida), Aida Berengué es va graduar en animació a L'Idem Barcelona, completant la formació acadèmica a l'Escola Joso. Ara es troba treballant a Silex Animations (Angoulême) en un projecte inspirador d'animació 2D basat en el còmic “Les Culottées de Pénélope Bagieu”. Ha passat per estudis com Teidees (BCN), B-water (BCN) i 2D/3D Animations on ha pogut treballar en series d'animació 2D i en el desenvolupament d'un llargmetratge, entre altres projectes.

SESSIONS ESCOLARS PER A MÉS DE 10.000 INFANTS I JOVES

Animac 2020 no oblida els més petits i els joves, el futur de l’animació. És per això que, del 24 al 28 de febrer, uns 10.000 infants i joves de diferents centres educatius de Lleida i comarques participaran en les sessions escolars que tindran lloc al Teatre de la Llotja de Lleida, amb la projecció d’una acurada selecció de treballs adaptada a les diferents edats.

OBERTES LES ACREDITACIONS ANIMAC CAMPUS PER A ESTUDIANTS

Ja estan obertes les inscripcions a l’Animac Campus, una experiència especialment pensada per als estudiants d’animació, cinema, audiovisuals, art o disseny, que poden reservar en grup les seves acreditacions i beneficiar-se de descomptes en l’abonament d’Animac i en els bitllets de tren.

Fins al 14 de febrer de 2020, es poden sol·licitar les acreditacions Animac Campus amb un descompte en l’abonament de quatre dies per a Animac. A més, també poden sol·licitar descompte de Renfe per desplaçar-se a Lleida durant els dies del festival, enviant un correu a info@animac.cat abans del 20 de febrer.

 

MÉS INFORMACIÓ
Premsa Animac
682437748
premsa@animac.cat

18 de desembre de 2019


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325