Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Tallers Animac 2012

Tallers Animac 2012

Aquest any l’Animac realitza tres tallers previs al festival per fer arribar a totes les persones interessades en el món de l’animació les noves tècniques del sector.

Com cada any, Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitza tallers d’animació per a totes aquelles persones interessades en descobrir el món de l’animació i estar al dia de les noves tècniques i processos de creació i producció del sector.

Aquest any, el festival organitza tres tallers que tindran lloc en diferents escoles i centres educatius de Lleida; el Taller de Creació Audiovisual a l’Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol (EAM) impartit per els realitzadors Lore&Jun, el Taller “Pixilació Humana” impartit per la productora Animaldía i el Taller de Gràfica Generativa per a Principiants amb Processing impartit per Alba G. Corral a la Universitat de Lleida.

El Taller de Creació Audiovisual que organitza cada any l’Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol (EAM) tindrà lloc del dilluns 30 de gener al dijous 2 de febrer. El taller d’aquest any correrà a càrrec de Lorena Medina i Nelson Martínez (Lore&Jun), un tàndem de realitzadors amb més de deu anys d’experiència en la creació gràfica que han treballat per les principals marques comercials i han sigut reconeguts en varis festivals de publicitat i disseny. El taller d’aquest any oferirà l’oportunitat als estudiants de desenvolupar coneixements teòrics i pràctics per a la creació d’una peça audiovisual de Títols de Crèdit per a Animac. El curs pretén estimular la capacitat dels estudiants per generar una visió global d’un projecte, des de la seva concepció fins el producte final.

El Taller “Pixilació Humana” correrà a càrrec de la productora Animaldía i tindrà lloc el proper dissabte 4 de febrer al Centre de Recursos Juvenils La Palma i anirà dirigit a joves d’entre 13 i 30 anys. En aquest taller s’ensenyarà la tècnica “Pixilació Humana”, una tècnica d’animació mitjançant la qual cobren vida objectes inanimats i inertes. L’objectiu d’aquests tallers és ensenyar les possibilitats lúdiques i educatives de l’animació i totes les seves possibles aplicacions en cinema, televisió (caretes de programes), publicitat, videoclips… així com la facilitat que ofereix la tècnica per a fer les nostres pròpies animacions.

El Taller de Gràfica Generativa per a Principiants amb Processing, dirigit per la creadora i dissenyadora Alba G. Corral tindrà lloc el 15, 22 i 29 de febrer a la UdL (Universitat de Lleida) i anirà dirigit a alumnes del Grau de Comunicació Audiovisual de la UdL. En aquest taller s’ensenyarà el Processing, un llenguatge de programació i entorn de desenvolupament integrat de codi obert, de fàcil utilització, i que serveix com a medi per l’ensenyament i la producció de projectes multimèdia i interactius de disseny digital. El Processing és utilitzat per artistes i dissenyadors com una eina alternativa al software propietari. És un context per explorar l’espai conceptual emergent que ens entreguen els mitjans electrònics. El taller també tindrà com a objectiu aproximar als estudiants al codi visual i de l’Art Digital enfocat a l’“Art Code”.

Taller de Creació Audiovisual a l’Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol
Del 30 de gener al 2 de febrer de 2012
De 9h a 14h i de 16h a 19h
EAM (Escola d’Arts Municipal Leandre Cristofol). Gratuït

Taller “Pixilació Humana”
Dissabte, 4 de febrer de 2012
De 11h a 14h
Centre de Recursos Juvenils La Palma. Dirigit a joves entre 13 i 30 anys. Gratuït

Taller Gràfica generativa per a principiants amb Processing
15, 22 i 29 de febrer de 2012
De 10h a 14h i de 16h a 19 h
UdL (Universitat de Lleida). Edifici del Rectorat. Gratuït

Més informació dels tallers:
Animac: www.animac.cat
Escola d’art Municipal Leandre Cristòfol: www.paeria.es/emba
Lorea&Jun: http://loreandjun.com
Animaldía www.animaldia.com // http://blog.animaldia.com/demo‐reel
Alba G. Corral: http://blog.albagcorral.com


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325