Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa ANIMAC 2018 ACULL LA PRESENTACIÓ DEL 'LLIBRE BLANC DE L'ANIMACIÓ ESPANYOLA', A CÀRREC DEL PRESIDENT DE DIBOOS, CARLOS BIERN

ANIMAC 2018 ACULL LA PRESENTACIÓ DEL 'LLIBRE BLANC DE L'ANIMACIÓ ESPANYOLA', A CÀRREC DEL PRESIDENT DE DIBOOS, CARLOS BIERN

Del 22 al 25 de febrer, Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que se celebra a Lleida, torna a ser l’epicentre de l’animació nacional i internacional, i pont entre el talent jove i els professionals establerts, enguany amb la participació de PROANIMATS i Diboos.

L’espai Networking and Pitch, aparador d'Animac dedicat al sector professional, acull la presentació del 'Llibre Blanc de l'Animació Espanyola', una selecció d'11 projectes dins l'apartat Incubator, la revisió del porfolio dels nous talents i una vintena d'empreses i entitats en el Market Pitch.

Un any més, la creativitat brolla a l’Animacrea, amb tallers organitzats per les millors escoles d'animació i una zona d’esbarjo per als més petits, l’Espai Kids i l’espai de projecció Open Screen. Una novetat d'enguany és la mostra de peces de realitat virtual.

Durant aquesta setmana, 11.000 alumnes de més de 50 centres educatius de Lleida i comarques estan passant per les sessions escolars d'Animac, que es faran fins divendres a la Llotja, un rècord de participació de totes les edicions de la mostra.

____________

 

La 22a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Lleida del 22 al 25 de febrer, acollirà el pròxim dijous, 22 de febrer a les 11.00 hores, la presentació del 'Llibre Blanc de l'Animació Espanyola', a càrrec de Carlos Biern, president de Diboos, la Federació Espanyola d'Associacions de Productores d'Animació.

 

El 'Llibre Blanc de l'Animació Espanyola' realitzat Diboos, la Federació Espanyola d'Associacions de Productores d'Animació, formada per les principals associacions del sector (AEPA - Associació Espanyola de Productors d'Animació i PROANIMATS - Associació Catalana de Productors d'Animació) analitza l’estat actual de la indústria espanyola de l’animació i les tendències de futur, amb l'objectiu de servir com a guia de referència per al sector.

 

El vessant professional d'Animac segueix creixent any rere any i es consolida com un mercat de talent, un punt de trobada entre els joves animadors, la indústria emergent i els grans professionals del sector de l'animació. En aquesta línia, per primer any, s'ha programat a Animac una activitat amb PROANIMATS per posar en contacte escoles d'animació i professionals del sector.

 

Com en les edicions anteriors, les sessions d'Incubator, Porfolio i Market Pitch, aplegaran activitats professionals destinades a ser una plataforma per a empreses i artistes, així com dels seus treballs i serveis.

 

A més, en l'apartat 'En construcció', es presentaran dos esperats llargmetratges espanyols en procés de producció, com són Black is Beltza, de Fermín Muguruza, i Buñuel en el laberinto de las tortugas, de Salvador Simó.

 

 

L’ESPAI NETWORKING AND PITCH, APARADOR D'ANIMAC DEDICAT AL SECTOR PROFESSIONAL, ACULL 11 PROJECTES DE JOVES TALENTS QUE BUSQUEN ASSESSORAMENT DELS EXPERTS EN ANIMACIÓ

 

L’espai Incubator ha rebut enguany 22 projectes en fase de preproducció, producció o postproducció, dels quals l’organització ha seleccionat 11 treballs (5 sèries de TV, 1 llargmetratge, 3 curtmetratges, 1 videojoc i 1 projecte online educatiu) que es presentaran davant un pannel de destacats professionals de la indústria de l’animació que els valoraran i en donaran la seva opinió d’experts. Animac Incubator actua com a nexe d'unió entre una indústria establerta i una preindústria formada per agents independents, a vegades fora dels radars de les grans productores i institucions.

 

El pannel d’experts d’aquesta edició d’Incubator està compost per Carlos Biern, CEO de BRB Internacional i president de Diboos; Daniel Martínez, gerent de projectes i coproduccions de Planeta Junior; Marcy Page, productora de la National Film Board del Canadà; i Ben Locket, compositor musical d’El Asombroso Mundo de Gumball i Revolting Rhymes, aquesta darrera producció de la BBC, recentment nominada als Oscars i guanyadora en l’Emile Awards, entre d'altres.

Alguns del projectes seleccionats enguany en l’espai Incubator són: Bento, de Mr. Klauss Studio (Pablo de la Chica); la sèrie Toby, El Chico Ardilla, de Mario Domínguez Soler; el projecte de videojoc indie Mister Coo, de Nacho Rodríguez; el projecte de curtmetratge Princesa por Apocalipsis, de Raquel Juan; o el projecte d’educació emocional El Bosque de Lem, de Lluís Moreno Molina.

Les sessions d’Incubator tindran lloc dijous i divendres, 22 i 23 de febrer a les 12.00 hores, a la Sala Leandre Cristòfol de La Llotja. A més, dijous després de la presentació dels projectes d’Incubator, s’organitza un Vermut Networing per seguir l’activitat d’una manera més distesa.

 

Les sessions Porfolio són l’espai per donar a conèixer la feina dels professionals independents (animadors, dissenyadors de personatges, riggers, guionistes, productors, director d'art, etc.) a productors i realitzadors del sector en un vis-a-vis. Aquesta activitat es realitzarà divendres, 23 de febrer a les 11.00 hores a l’espai Davall de La Llotja.

 

Market Pitch és l’aparador on una vintena d'empreses i escoles d’animació presenten els seus serveis i productes davant de professionals i públic acreditat, dijous i divendres, 22 i 23 de febrer a les 11.00 hores a la Sala Leandre Cristòfol de La Llotja.

 

I un any més, Animac organitza esmorzars amb els autors i compositors que enguany visiten la mostra. Allà els amants de l’animació podran compartir amb els autors les seves experiències i conèixer de primera mà el seu procés creatiu. Aquesta activitat es durà a terme divendres, dissabte i diumenge a les 10.00 hores a la cafeteria Davall de La Llotja.

 

 

LA CREATIVITAT BROLLA EN L’ESPAI ANIMACREA

 

Animacrea és el centre d’Animac. Un espai enmig de La Llotja, atractiu i obert a tothom, on trobar des de tallers dirigits per especialistes i professionals fins a una zona d’esbarjo per als més petits, l’Espai Kids i l’espai de projecció Open Screen. L’espai comptarà amb més d’una vintena d’estands, entre escoles i entitats o empreses de Lleida i de tota Catalunya.

 

L’Open Screen és la pantalla d’Animac amb animació en sessió continua, oberta i gratuïta, situada a l’espai Animacrea, on es podran contemplar peces animades d’autors locals i internacionals per a totes les edats. Enguany una part important es dedica a peces recents d’autors i autores catalans i espanyols, també als videoclips i a les ja tradicionals sessions de curts experimentals i no narratius de darrera fornada. Una novetat d’enguany és la mostra de treballs de realitat virtual, d'entre els quals destaca el darrer videoclip de Gorillaz i altres títols de Google Spotlight.

 

La zona d’esbarjo per a la canalla es diu Espai Kids, on els més petits de la casa podran dibuixar i aprendre amb llibres i retallables dels personatges de les sèries més conegudes del moment.

 

L’espai Animacrea és possible gràcies a la participació de les escoles d’art i animació que any rere any organitzen activitats i tallers per donar a conèixer l’animació a tots els públics. Enguany participen en l’Animacrea l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol; ILERNA, Centre Integral de Formació Professional; Escola Ermengol; EASD Ondara de Tàrrega; IDEM Barcelona; CFGS d’Animació de l’Escola d’Art de Sant Cugat; Escola d’Art i Disseny Pau Gargallo; ESNE, Escuela Universitaria de diseño, innovación y tecnología; Universitat La Salle; Escola Joso, Centre de còmics i arts plàstiques; i ECIB, Escola de Cinema de Barcelona.

 

A més, hi participen també les entitats i empreses: Biblioteca Pública de Lleida; Nus Creacions; La Trama Còmics; KUMON Lleida – Universitat; IPOP Ràdio; Mosaics Llibres; i MJC Luchon.

 

Aquesta 22a edició d’Animac espera la visita d’un gran nombre de professionals del sector, amb més de 250 acreditats durant els quatre dies de mostra.

 

L’Animac Campus torna a ser un èxit amb més de 200 estudiants registrats. Enguany tindran al Centre d’FP Ilerna com a mentors a la ciutat, i dijous faran una festa per aquest col·lectiu d’estudiants d’animació vinguts d’arreu de l’Estat amb Floex com a DJ convidat.

 

 

11.000 INFANTS PARTICIPEN EN LES SESSIONS ESCOLARS D'ANIMAC

 

Ahir dilluns van començar les sessions escolars d'Animac 2018. 11.000 alumnes de més de 50 centres educatius de Lleida i comarques s’han inscrit a l'activitat, que es farà fins divendres a la Llotja, un rècord de participació de totes les edicions d’Animac. Avui al matí, els alumnes d'infantil i cicle inicial de set escoles de Lleida ciutat, Alfarràs, Juneda, Torrefarrera i Balaguer, han rebut la visita de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la regidora de Cultura, Montse Parra.

 

 

ANIMAC PROGRAMA 12 CONFERÈNCIES I PRESENTACIONS AMB PRESTIGIOSOS ARTISTES ON LA CREATIVITAT MUSICAL PER A ANIMACIÓ TINDRÀ UN PAPER PREDOMINANT

 

Com en les edicions anteriors, Animac 2018 complementarà les projeccions amb 12 conferències amb prestigiosos professionals del sector de l’animació, on enguany la música tindrà un paper protagonista.

 

El compositor Normand Roger, convidat especial i Premi d’Honor d’Animac d’enguany, oferirà una masterclass, diumenge, 25 de febrer a les 12.30 h, i es projectaran alguns dels films als quals ha posat la banda sonora, com ara Crac! i The Man Who Planted Trees, ambdós dirigits per Frédéric Back; The Old Man and the Sea, d’Aleksandr Petrov; The Boy Who Saw the Iceberg, dirigit per Paul Driessen i produït per Marcy Page; i Father and Daughter, de Michäel Dudok de Wit.

 

A més de recollir el Premi Trajectòria d’Animac 2018, el compositor Zacarías M. de la Riva impartirà una masterclass, diumenge, 25 de febrer a les 16.00 h, per explicar en primera persona el seu procés creatiu i es projectarà el llargmetratge Pequeños Héroes, on també ha posat la música.

 

També amb la música com a fil conductor, els assistents a Animac podran sentir de primera mà l'experiència del compositor de la banda sonora de la recentment guardonada amb un Annie Award  Revolting Rhymes, Ben Locket, internacionalment reconegut per haver fet la música de la guardonada sèrie d'animació El Asombroso Mundo de Gumball.

 

D’Israel arriba l’animador i responsable de l’animació a l’acadèmia d’arts més antiga d’aquest país, la Bezalel Academy of Arts and Design, Tal Gadon. Aquest animador presentarà, dijous, 22 de febrer a les 17.00 h, les més recents produccions d’aquesta escola, d’on precisament va sorgir el talent per fer el llargmetratge Vals con Bashir (Ari Folman, 2008), una impactant història sobre la matança de refugiats palestins al Líban, guardonada amb el Globus d’Or i un César, i en la qual Gadon en va animar una bona part.

 

La productora convidada d’aquesta edició és Camera-etc, un estudi d’animació a Liège, Bèlgica, referent a Europa en la producció de pel·lícules d’autor i tallers per a nens i joves, i un exemple de produccions de qualitat en un centre públic. Jean Luc Slock productor i responsable de Camera-etc oferirà una conferència en el marc d’Animac, dissabte, 24 de febrer a les 12.00 h.

 

El músic txec Floex, artífex de les bandes sonores de videojocs creats a l’estudi Amanita Design de Praga, és un dels convidats internacionals a Animac que oferirà una conferència, dissabte, 24 de febrer a les 16.30 h. Amanita Design és la productora de diversos dels videojocs d'autor més valorats del món, com ara Botanicula i Samorost, i considerada un dels estudis més creatius d'Europa en el seu sector. Així sona Samorost d’Amanita Desing és el títol de la conferència on Floex explicarà com va fer la música del celebrat videojoc indie.

 

Molt musical serà també la conferència Jazzimation, amb Milen Alempijevic, director del festival serbi Animanima i gran especialista en música jazz i animació, dissabte, 24 de febrer a les 11.00 h. Alempijevic oferirà una presentació amb grans moments de la història de l’animació on el jazz ha jugat un important paper, a més d’una selecció de curtmetratges dels darrers 5 anys amb jazz a la seva banda sonora.

 

El barceloní Juanjo Sáez, conegut pels seus còmics, il·lustracions i la sèrie de televisió Arròs covat que va obtenir un premi Ondas l’any 2010, també serà un dels convidats d’Animac 2018. En la conferència Així vam fer... Heavies Tendres, Sáez presentarà la nova sèrie que s’emetrà a TV3 inspirada en la seva pròpia adolescència, divendres, 23 de febrer a les 17.00 h.

 

I també dins la programació d’Animac d’enguany tindrà lloc la presentació del llargmetratge Els menjamitjons, amb la seva creadora, la il·lustradora i realitzadora txeca Galina Miklínová, que farà una petita introducció al film, basat en un conte de la seva creació. A més, hi haurà tallers al voltant de l’obra, en col·laboració amb l’editorial Mosaics Llibres, que és qui publica el llibre en català.

 

L’il·lustrador i realitzador d’animació lleidatà Òscar Sarramia, un convidat habitual d’Animac, presentarà dijous, 22 de febrer a les 16.00 h, la segona temporada d’Horaci l’inuit, sèrie de gran èxit infantil, recentment estrenada a TV3.

 

Dins l’apartat ‘En construcció’ es presenten dos esperats llargmetratges que veuran la llum en els propers mesos: Black is Beltza i Buñuel en el laberinto de las tortugas.

El multitalentós artista basc que fóra líder de la mítica banda Kortatu, Fermín Muguruza, presentarà a Animac, divendres, 23 de febrer a les 16.00 h, la seva opera prima animada Black is Beltza, projecte de llarg produït per Talka Records & Films i Setmàgic Audiovisual on la música juga un paper molt important. Black is Beltza, és una roadmovie diferent, una història de lluita i opressió, de justícia i canvi.

 

I també dins la secció ‘En construcció’ es presentarà el procés creatiu de Buñuel en el laberinto de las tortugas, de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro, dissabte, 24 de febrer a les 18.00 h. Buñuel en el laberinto de las tortugas, en procés de producció, és una adaptació de la novel·la gràfica homònima de Fermín Solís produïda per Glow Animation Studio amb Manuel Cristóbal, un dels imprescindibles de l'animació espanyola actual que també va produir la premiada adaptació d'una altra novel·la gràfica, Arrugas.

 

 

 

_____________

 

 

Més informació i programa de totes les activitats a www.animac.cat.

Adjuntem imatges de les sessions escolars amb la visita de l'alcalde de Lleida

 

MATERIAL GRÀFIC PER A DESCARREGAR:

https://www.dropbox.com/sh/b53w623glfj6o4o/AABlijaMFl78HadWLoDh_Jica?dl=0

 

MATERIAL AUDIOVISUAL D'ANIMAC 2018 PER A DESCARREGAR:

 

Careta ANIMAC 2018: https://we.tl/AF7kYSeOdn

 

Press Kit FUTUR TALENT: https://we.tl/TZUJCbJbWz

 

Press Kit CURTS: https://we.tl/ffK9y3pSk8

 

Press Kit PETIT ANIMAC: https://we.tl/KZ7HCz2V43

 

Press Kit MONOGRÀFIC MÚSICA: https://we.tl/DFF8Mq2jU2

 

Press Kit LLARGMETRATGES: https://we.tl/sNNePDTTPt

 

Press Kit NORMAND ROGER: https://we.tl/aubXtW5E21

 

Press Kit fragments pel·lícula inaugural (Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi): https://we.tl/yteb8lusvj

 

Main Titles: https://we.tl/kDyNzMUVuB

 

Main Titles Curtmetratges: https://we.tl/fTxPzSOqZb

 

Main Titles Monogràfic Música: https://we.tl/fO2BLJDFMm

 

Main Titles Petit Animac: https://we.tl/X61EkWF3x4

 

 

Els enllaços estaran disponibles fins a finals de febrer

 

ACREDITACIONS PREMSA

Podeu sol·licitar l'acreditació per assistir a Animac omplint el formulari:

http://www.animac.cat/acreditacions/acreditacio-per-a-premsa

 

MÉS INFORMACIÓ I ENTREVISTES

Premsa Animac | Ana Garcia

682437748

premsa@animac.cat


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325