Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa ANIMAC DEDICARÀ LA SEVA 23a EDICIÓ A L’ANIMACIÓ STOP MOTION

ANIMAC DEDICARÀ LA SEVA 23a EDICIÓ A L’ANIMACIÓ STOP MOTION

La 23a Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya tindrà lloc del 21 al 24 de febrer del 2019 a la ciutat de Lleida

Peter Lord, director i cofundador de l’estudi d’animació stop motion Aardman, rebrà un premi especial a la seva trajectòria

El duo canadenc Chris Lavis i Maciek Szczerbowski presentaran “Gymnasia”, el primer film de realitat virtual animat en stop motion

 

Titelles, plastilina, i escenaris preciosistes, capturats fotograma a fotograma. La pròxima edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida, ens redescobrirà el món de l’animació stop motion. Del 21 al 24 de febrer del 2019, la 23a Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya explorarà aquesta tècnica animada, tan antiga que forma part dels mateixos inicis del cinema i que ara està vivint una veritable edat d’or. En paraules de la directora d’Animac, Carolina López, “D’Starewitch a Wes Anderson, són molts els realitzadors que veuen en l’stop motion un insuperable mitjà d’expressió on tota mena de mons caben en una taula. Els films realitzats en aquesta tècnica compten amb la fisicitat dels objectes i els titelles, que atorguen una càrrega emocional i plàstica inigualable”.

 

Per aquest motiu, Animac 2019 rebrà amb tots els honors al britànic Peter Lord, director i cofundador de l’emblemàtic estudi d’animació stop motion Aardman Animations, fundat l’any 1972. Aardman és l’estudi mundialment conegut per donar llum a personatges com “Wallace & Gromit” o “El Xai Shaun” i per llargmetratges familiars de culte com “Chicken Run” (2000) o “Pirates!” (2012), tots dos dirigits per Lord. Uns anys abans d’aquest boom internacional, Peter Lord va alçar-se com un dels autors de curtmetratges stop motion més transgressors dels 80 i els 90 i avui és un dels grans referents mundials de l’animació. Animac retrà homenatge a la seva carrera: Peter Lord rebrà un premi especial per celebrar la brillant trajectòria de la seva productora.

 

Animac 2019 comptarà també amb la presència de Chris Lavis i Maciek Szczerbowski, duo canadenc d’animadors stop motion i reconeguts internacionalment pel seu premiat curtmetratge “Madame Tutli-Putli” (2007), nominat als premis Oscar de l’Acadèmia de Hollywood. Des del 1997, Chris i Maciek treballen en tàndem sota el segell Clyde Henry Productions creant films, anuncis, i d’altres peces més experimentals.

 

Amb motiu de la seva presència a Animac 2019, Chris i Maciek presentaran la primera peça de realitat virtual animada en stop motion i que porta com a títol “Gymnasia”. Un experiment d’allò més immersiu, atmosfèric, i una mica esgarrifós.

 

Per la seva banda, la tinent d'alcalde i regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Montse Parra ha remarcat la qualitat del festival lleidatà:  "La presència de creadors com Peter Lord corrobora l'alt nivell d'una mostra que té en el seu ADN, a més de donar a conèixer l'animació més puntera, compartir aquests coneixements amb els joves creadors". Parra ha recordat l'aposta de Lleida per l'art audiovisual, ciutat que és la seu del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, al Magical Media.

 

Podeu descarregar imatges dels autors i de les produccions mencionades

 

MÉS INFORMACIÓ

Premsa Animac

682 437 748

premsa@animac.cat


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325