Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa EL FESTIVAL INTERNACIONAL ANIMAC ES PRESENTA A BARCELONA I MADRID AMB TRES REALITZADORS DE LUXE: ELS GERMANS QUAY I SÉBASTIEN LAUDENBACH

EL FESTIVAL INTERNACIONAL ANIMAC ES PRESENTA A BARCELONA I MADRID AMB TRES REALITZADORS DE LUXE: ELS GERMANS QUAY I SÉBASTIEN LAUDENBACH

El 7 de febrer la presentació es farà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el 8 de febrer a La Casa Encendida de Madrid

Animac 2018, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, l'esdeveniment de referència per al cinema d'animació a Espanya, que organitza l’Ajuntament de Lleida i que se celebrarà en aquesta ciutat del 22 al 25 de febrer, es presenta a Barcelona i Madrid amb els realitzadors nord-americans germans Quay, i el francès Sébastien Laudenbach. Els germans Quay són dos animadors i escenògrafs imprescindibles en el panorama audiovisual contemporani, l'obra dels quals ha influït a directors com Tim Burton o Terry Gilliam. Per la seva part, Sébastien Laudenbach és el director del llargmetratge La jeune fille sans mains, basat en el conte dels germans Grimm, menció del jurat al Festival Internacional d’Animació d’Annecy, millor pel·lícula al Festival Internacional Anim’Est de Bucarest i Gran Premi al Festival Internacional d’Animació de Bucheon. Enguany Animac dedica la seva edició a la Música en animació.

 

ANIMAC ES PRESENTA AL CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA (CCCB) EL 7 DE FEBRER

La primera cita tindrà lloc a Barcelona el 7 de febrer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La jornada, pensada per als amants de l’animació, el so i la música, començarà a les 18.00 hores amb la presentació de la directora d'Animac, Carolina López, que explicarà els continguts d'aquesta 22a edició del festival; la selecció de llargmetratges i curts d'animació, el detall de les conferències on es donaran cita els millors especialistes de l'animació nacional i internacional i moltes altres activitats. D'aquesta presentació l'organització avança ja un parell de continguts. Per una banda, l'estrena internacional d'Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi, un film animat compost de quatre curtmetratges musicals realitzats per quatre grans animadors independents: Anna Budanova, Olga i Priit Pärn, Atsushi Wada i Theodore Ushev, produït per la Tokyo University of the Arts i musicat en rigorós directe per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC). Un altre dels continguts que es poden avançar és que el convidat especial d'enguany serà Normand Roger, el prestigiós compositor i dissenyador de so per a pel·lícules oscaritzades com The Man Who Planted Trees de Frédéric Back i Father and Daughter de Michaël Dudok de Wit, un convidat de luxe amb una dilatada i fructífera carrera en el món de l'animació. Acompanyaran a la directora d'Animac en la presentació Carles Isern i Paula Blanqué de l'Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), col·laboradors d'Animac 2018 en aquest esdeveniment.

 

A continuació, els germans Quay impartiran una conferència en la qual exposaran com realitzen els seus treballs posant especial èmfasi en el so, que treballen de manera exquisida, i el qual té un pes molt important en el seu treball, fins al punt de col·laborar amb músics de la talla de Karlheinz Stockhausen, compositor alemany pioner de la música electrònica. A més, es projectarà el seu curtmetratge titulat Rehearsals for exctinct anatomies (1988).

 

Els germans Quay van néixer a Pennsilvània (EUA) però a finals dels anys 60 es van traslladar a Anglaterra, on van iniciar la seva carrera professional. Amb Keith Griffiths, qui va ser el productor de totes les seves pel·lícules, van fundar Koninck Studios el 1980. Durant la seva prolífica carrera, en la qual han prestat una atenció minuciosa a la importància de la música i el so en les seves produccions, han dirigit nombrosos curtmetratges, com Street of Crocodiles (1986), Rehearsals for exctinct anatomies (1988), Anamorfoses (1991), nominat als premis BAFTA, In absentia (2000) o Maska (2010). També han dirigit alguns llargmetratges, com Institute Benjamenta, or this dream people call human life (1995) o The piano tuner of earthquakes (2005). Més enllà del seu treball al cinema, també s'han dedicat a la publicitat per a televisió, la il·lustració, els videoclips musicals o el disseny d'escenografies per a teatre, òpera o ballet.

 

La majoria de les seves pel·lícules d'animació compten amb titelles fets de parts de nines de porcellana, altres materials orgànics i objectes trobats, situats en llocs d'una atmosfera fosca que ha marcat a molts altres animadors i artistes. Potser el seu treball més conegut és Street of Crocodiles, basat en la novel·la curta amb el mateix nom escrita per Bruno Schulz. Aquest curt va ser triat pel director Terry Gilliam com una de les deu millors pel·lícules d'animació de tots els temps. El 2012 el Museu d'Art Modern de Nova York (MoMA) els va dedicar una exposició integral, amb 300 obres entre les quals es trobaven pel·lícules i vídeos, amb una dimensió similar a la que el cèlebre museu li va dedicar a Tim Burton o a Pixar.

 

A continuació, Sébastien Laudenbach, director de cinema i il·lustrador, exposarà el seu procés creatiu i mostrarà fragments de la seva obra cinematogràfica. Durant l'activitat es projectarà el seu curtmetratge titulat Vibrato (2017).

 

Sébastien Laudenbach ha dirigit 8 curtmetratges, entre els quals s'inclouen Journal, Des calins dans les Cuisines, Vasco o Daphné ou la belle plante. El seu primer llargmetratge, La jeune filles sans mains, va ser estrenat el 14 de desembre de 2016. Es va projectar a Cannes (ACID) i va obtenir molts premis internacionals. En 2017, La jeune fille sans mains ha estat nominada pel César a la Millor Pel·lícula d'Animació i ha guanyat el Gran Premi del Festival de Tòquio. Des de 2001 és professor a l'EnsAD, l'Escola Nacional Superior d'Arts Decoratives de París.

 

 

ANIMAC ES PRESENTA A LA CASA ENCENDIDA DE FUNDACIÓN MONTEMADRID EL 8 DE FEBRER

L’Animac es presentarà per segon any a La Casa Encendida de Fundación Montemadrid, centre cultural de referència i d’avantguarda de Madrid, el pròxim 8 de febrer. Com a Barcelona, el programa, que començarà a les 18.30 hores, comptarà amb una presentació del festival a càrrec de la seva directora, Carolina López, i les conferències dels germans Quay i Sébastien Laudenbach.

 

A partir del 30 de gener es farà públic el programa definitiu d'aquesta edició, mentrestant, teniu disponible tota la informació prèvia a www.animac.cat.

 

Material gràfic per a descarregar:

https://www.dropbox.com/sh/akxcb4v40yv6z6d/AAAO8-bNpZerRyCYwZSs6DMpa?dl=0

 

 

ACREDITACIONS PREMSA

Podeu sol·licitar l'acreditació per assistir a Animac fins al 16 de febrer omplint el formulari:

http://www.animac.cat/acreditacions/acreditacio-per-a-premsa

 

MÉS INFORMACIÓ I ENTREVISTES

Premsa Animac

682437748

premsa@animac.cat


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325