Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa EL GUARDONAT COMPOSITOR MUSICAL NORMAND ROGER, CONVIDAT ESPECIAL D'ANIMAC 2018

EL GUARDONAT COMPOSITOR MUSICAL NORMAND ROGER, CONVIDAT ESPECIAL D'ANIMAC 2018

En un any dedicat a la Música, el convidat especial és el reconegut compositor canadenc Normand Roger. Les produccions amb les quals ha col·laborat han obtingut centenars de premis en festivals internacionals, incloses 13 nominacions als Premis de l’Acadèmia de Hollywood, de les quals 6 van rebre Oscars®.

A més de les habituals seccions de curts i llargmetratges, es presenten dos esperats projectes en producció: 'Black is Beltza', opera prima animada de l'exlíder de Kortatu, Fermín Muguruza, i 'Buñuel en el laberinto de las tortugas', de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro.

La 22a edició comptarà també amb la presència del fundador de la productora belga Camera-etc, Jean Luc Slock, l'oscaritzada productora de la National Film Board de Canadà, Marcy Page, l’animador israelià de 'Vals con Bashir', Tal Gadon, el músic dels videojocs d’Amanita Design, Floex, l’especialista en Animació i Jazz, Milen Alempijevic, la compositora Julie Reier i el creador d’'Arròs Covat', Juanjo Sáez, entre altres artistes de tot el món que vindran a compartir els seus coneixements en matèria d’animació i música per a animació.

La 22a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya organitzada per l'Ajuntament de Lleida, que se celebrarà del 22 al 25 de febrer de 2018, comptarà amb la participació del prestigiós compositor i dissenyador de so per a pel·lícules com ara The Man Who Planted Trees de Frédéric Back i Father and Daughter de Michaël Dudok de Wit, Normand Roger (Montreal, 1949), un convidat de luxe amb una dilatada i fructífera carrera en el món de l'animació, amb 45 anys de trajectòria. La música és el tema escollit per aquesta edició d'Animac, un dels ingredients essencials en l'art de l'animació. Per aquest motiu, el certamen comptarà amb una programació especial que inclourà retrospectives, projeccions especials, sessions amb música en directe, així com la masterclass que oferirà el convidat especial d'enguany, Normand Roger i una mostra dels seus films.

 

Normand Roger impartirà una conferència on mostrarà exemples de la varietat de rols que la música i el so poden jugar en les pel·lícules animades en les quals ha col·laborat al llarg dels anys. El compositor canadenc visitarà Animac en companyia de Marcy Page, productora d’animació de la prestigiosa National Film Board del Canadà (NFBC) des del 1990 i compromesa amb produccions independents que han obtingut més de 250 premis per a la NFBC, incloses 6 nominacions als Premis de l'Acadèmia de Hollywood amb 2 Oscars per a curts d'animació.

 

Roger va començar la seva carrera com a compositor independent el 1971 per a la National Film Board del Canadà i és conegut a l'estranger en gran part a causa de l'èxit de les pel·lícules animades en les quals ha col·laborat, creant més de 200 bandes sonores en els darrers 45 anys, incloent-hi moltes produccions als Estats Units, Europa, Rússia i el Japó. Aquestes pel·lícules han merescut centenars de premis en festivals internacionals, incloses 13 nominacions als Premis de l'Acadèmia de Hollywood, de les quals 6 van rebre Oscars. Roger ha realitzat bandes sonores originals per a reconeguts directors de cinema d'animació com Michaël Dudok de Wit (Father and Daugther, 2000), Frédéric Back (Crac, 1981; The Man Who Planted Trees, 1987), Paul Driessen (The Boy Who Saw the Iceberg, 2000) i Aleksandr Petrov (The Old Man and the Sea, 1999; My Love, 2007), entre altres.

 

Com a compositor i dissenyador de so per a pel·lícules animades, Normand Roger considera el seu treball íntimament lligat a les imatges de directors amb estils i llenguatges diferents. La seva preocupació no és tant la música en si mateixa sinó el rol que pot jugar en una pel·lícula juntament amb els altres elements de so.

 

PRESENTACIÓ DELS PROJECTES EN FASE DE PRODUCCIÓ: 'BLACK IS BELTZA' DE FERMÍN MUGURUZA I 'BUÑUEL EN EL LABERINTO DE LAS TORTUGAS' DE SALVADOR SIMÓ

A més de les habituals seccions de curts i llargmetratges, a Animac 2018 es presenten dos esperats projectes en producció: Black is Beltza, opera prima animada del multitalentós artista basc que fóra líder de la mítica banda Kortatu, Fermín Muguruza; i Buñuel en el laberinto de las tortugas, de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro.

Fermín Muguruza, presentarà a Animac dintre de l’apartat ‘En construcció’ el projecte de llarg animat titulat Black is Beltza, produït per Talka Records & Films i Setmàgic Audiovisual on la música hi juga un paper molt important. Black is Beltza, és una roadmovie diferent, una història de lluita i opressió, de justícia i canvi.

 

Animac també comptarà amb la presentació del llarg d'animació en procés Buñuel en el laberinto de las tortugas, de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro. La pel·lícula narra el rodatge realitzat per Luis Buñuel del documental Las Hurdes (Tierra sin Pan). El seu director, Salvador Simó, amb una àmplia experiència en animació, dirigeix la seva primera pel·lícula després de treballar en efectes visuals en projectes internacionals com El Llibre de la Selva (guanyadora de l'Oscar als millors efectes visuals en 2017), Les Cròniques de Narnia o El Príncep de Pèrsia. Buñuel en el laberinto de las tortugas és una adaptació de la novel·la gràfica homònima de Fermín Solís produïda per Glow Animation Studio amb Manuel Cristóbal, un dels imprescindibles de l'animació espanyola actual que també va produir la premiada adaptació d'una altra novel·la gràfica, Arrugas.

 

CONVIDATS DE RENOM COM JEAN LUC SLOCK, TAL GADON, FLOEX, JULIE REIER, MILEN ALEMPIJEVIC I JUANJO SÁEZ

La 22a edició d’Animac comptarà amb convidats de renom com el productor i responsable de Camera-etc, Jean Luc Slock. Camera-etc és un estudi d’animació a Liège, Bèlgica, referent a Europa en la producció de pel·lícules d’autor. L’estudi, de finançament públic, és també un taller on nens i adults fan pel·lícules animades assistits per professionals. Camera-etc és un exemple de produccions de qualitat en un centre de producció públic.

 

D’Israel arriba l’animador i responsable de l’animació a l’acadèmia d’arts més antiga d’aquest país, la Bezalel Academy of Arts and Design, Tal Gadon. Aquest animador presentarà les més recents produccions d’aquesta escola, d’on precisament va sorgir el talent per fer el llargmetratge Vals con Bashir, nominada a l'Oscar 2009 com a millor pel·lícula en llengua estrangera i en la qual Gadon en va animar una bona part.

 

El músic txec Floex, artífex de les bandes sonores de videojocs creats a l’estudi Amanita Design de Praga, és un dels convidats internacionals a Animac. Amanita Design és la productora de diversos dels videojocs d'autor més valorats del món, com ara Botanicula i Samorost, i considerada un dels estudis més creatius d'Europa en el seu sector.

 

Animac també comptarà amb la participació de la compositora i pianista d'origen alemany Julie Reier, la compositora de la saga Bendito Machine, curtmetratges realitzats per Zumbakamera i reconeguts en festivals internacionals especialitzats. Per a Reier, la música en l'animació ha de ser una eina poderosa i una manera directa per explicar històries.

 

Milen Alempijevic és el director del festival serbi Animanima i el gran especialista en música jazz i animació. Alempijevic oferirà una presentació amb grans moments de la història de l’animació on el jazz ha jugat un important paper, a més d’una selecció de curtmetratges dels darrers 5 anys amb jazz a la seva banda sonora.

 

El barceloní Juanjo Sáez, conegut pels seus còmics, il·lustracions i la sèrie de televisió Arròs covat que va obtenir un premi Ondas l’any 2010, també serà un dels convidats d’Animac 2018. Sáez presentarà la nova sèrie que s’emetrà a TV3. Heavies Tendres, inspirada en la seva pròpia adolescència i en les seves vivències familiars al barri de la Sagrera de Barcelona, abans dels Jocs Olímpics de 1992. Sáez va començar a dibuixar professionalment als anys noranta i des de llavors ha col·laborat en mitjans com Rockdelux, Ara, El Mundo, Qué Leer o El Periódico de Catalunya. Ha treballat en disseny i publicitat, ha editat diversos llibres com ara Crisis de ansiedad, Hit emocional, Yo, Buenos tiempos para la muerte, Viviendo del cuento o El arte.

Material gràfic per descarregar:

https://www.dropbox.com/sh/nwspgzigfcxvb4l/AACJDYNpNB2TtCnwxiCNuVzIa?dl=0

ACREDITACIONS PREMSA

Podeu sol·licitar l'acreditació per assistir a Animac fins al 16 de febrer omplint el formulari:

http://www.animac.cat/acreditacions/acreditacio-per-a-premsa

 

MÉS INFORMACIÓ

Premsa Animac

682437748

premsa@animac.cat


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325