Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa Els tallers d'Animac acosten la producció d'animació als joves de Lleida

Els tallers d'Animac acosten la producció d'animació als joves de Lleida

Avui dimarts, 16 de gener, ha finalitzat el taller Tod@s somos libres, que organitza l'Animac, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya organitzat per l'Ajuntament de Lleida, la Regidoria de les polítiques per als drets de les persones i el Centre d'Art la Panera, amb la participació d'una trentena d'adolescents lleidatans procedents de la Ciberaula Gairoles, la Ciberaula Moreres i el Centre Obert El Mercat de la ciutat de Lleida. L’activitat, iniciada al novembre, ha estat conduïda per Jero Martínez de The-Color-Lab, professional dedicat a projectes artístics i pedagògics.

 

Dins del marc educatiu d’Animac 2018, que enguany tindrà com a eix temàtic la música, es desenvolupen diferents activitats formatives entre les quals es troba el taller Tod@s somos libres, que té com a objectiu la realització d'un videoclip, partint de la composició d'una cançó per part dels mateixos participants. El videoclip compta amb una lletra que combina les diferents llengües maternes d'aquests i amb un missatge conjunt d'implicació social, vist i articulat des de la seva pròpia perspectiva. La lletra del videoclip actua d'story board i són els mateixos joves els que han decidit com visualitzar les diferents estrofes i com traslladar-les a la tècnica i el llenguatge visual de l'stop motion.

 

Per guiar i orientar el procés musical, els participants han comptat amb la col·laboració de membres de la banda ponentina de reggae Koers, i en el desenvolupament instrumental, amb dos violoncel·listes de la Jove Orquestra de Ponent (JOP). El tema musical fruit del taller ha estat gravat pels propis participants als Bucs d'assaig El Mercat i ha estat editat i masteritzat per Arnau Moreno, líder de Lokito Lopongo.

 

Durant la cloenda d'Animac 2018, el pròxim diumenge 25 de febrer, s'estrenarà el videoclip resultant del taller i es comptarà amb l'assistència d'integrants del grup Koers.

 

ALTRES TALLERS EN EL MARC D'ANIMAC 2018

Com en altres edicions, Animac ha programat diferents activitats formatives que tenen lloc en escoles, centres educatius i culturals de Lleida, per apropar el món de l'animació a altres sectors i col·lectius.

 

Així, els dies 13 i 14 de febrer, el Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida acollirà el taller La música és veu, de la mà del músic i creador de la música de la careta d'Animac, Josep Ma Baldomà. L'activitat té la finalitat d'esdevenir una iniciació al món de les bandes sonores, des de l'experiència professional d'un creador musical per a l'audiovisual com és Josep Ma Baldomà.

 

Del 19 al 23 de febrer, la directora d'animació Marie Paccou oferirà el taller Flipped books, on els alumnes del Grau d'Il·lustració de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol coneixeran els vells trucs de l'animació en paper, tornant a la base del dibuix i el moviment.

 

També al febrer, els dies 20 i 21, tindrà lloc el taller per a docents L'animació no és cap monstre, a càrrec dels creadors visuals CactuSoup, que introduiran els assistents al món de l'animació i les seves tècniques per a l'aplicació i adaptació als projectes educatius.

 

Els mateixos creadors, CactuSoup, seran els encarregats de conduir el taller de stop motion amb la tècnica dels retallables El piano màgic que Animac organitza per als pacients del Servei de Pediatria i de l'Aula Hospitalària de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. El taller tindrà lloc els dies 21 i 22 de febrer. Els participants construiran un piano màgic i animaran diferents històries amb formes, objectes i personatges realitzats amb cartolines de colors i diferents materials.

 

Com en altres edicions, l'Animac serà present a la Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida, que tindrà lloc del 16 al 20 d'abril, amb la conferència Animación de guerrilla, a càrrec de Mario Torrecillas, documentalista, creador i director de Pequeños Dibujos Animados, un projecte que es dedica a fer pel·lícules d'animació amb dibuixos realitzats per nens i nenes de col·legis de tot el món.

 

I al maig serà el torn del taller que Quim Ribalta (El Bombeto) realitzarà per als alumnes del curs d'Animació Stop Motion de l'escola Ilerna.

 

UNA EDICIÓ DE RÈCORDS ABANS DE COMENÇAR

Animac 2018 ja està apuntant algunes xifres de rècord: l’edició d’enguany compta amb un nombre rècord de 10.600 espectadors inscrits en les sessions escolars, amb un augment de les sessions amb alumnes de secundària. Les sessions escolars es programaran de dilluns a divendres al Teatre de la Llotja de Lleida.

 

Adjuntem imatges del taller realitzat avui al Centre d'Art la Panera

Material gràfic


ACREDITACIONS PREMSA

Podeu sol·licitar l'acreditació per assistir a Animac fins al 16 de febrer omplint el formulari:

http://www.animac.cat/acreditacions/acreditacio-per-a-premsa

 

MÉS INFORMACIÓ

Premsa Animac

682437748

premsa@animac.cat


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325