Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Programa Awards Carles Porta. Premi trajectòria.

Carles Porta. Premi trajectòria.

Per celebrar el 25è aniversari d’Animac, quina millor trajectòria podem premiar que la de l’artista que li ha donat cara i color des dels seus orígens?

 

El lleidatà Carles Porta (1963) fa un quart de segle que forma part de l’ànima de l’Animac : des de l’any 1997, ha estat el responsable de la inconfusible imatge gràfica de la Mostra, en primer lloc encarnada per aquest petit ésser amb barret que ara descansa entre llorers.


Però en Carles és un artista de molts caps: dissenyador, realitzador audiovisual, il·lustrador, dibuixant i cartellista, actualment exerceix de professor d’il·lustració i animació a l'Escola d'Art Municipal de Lleida Leandre Cristòfol. Ha treballat com a il·lustrador a revistes d'àmbit nacional, llibres i còmics de culte (Madriz, El Víbora, TBO); és autor de la sèrie de llibres infantils Tales from the Hidden Valley publicats per la prestigiosa editorial britànica Flying Eye Books; i ha dirigit dos curtmetratges d’autor: el multipremiat François le Vaillant (2003) i Las vidas ejemplares (2008), aquest últim part de la col·lecció Del Trazo al Píxel del CCCB, comissariada per la nostrada Carolina López i presentat a Annecy 2015. També ha realitzat el suport audiovisual dels espectacles infantils La Guerra de Troia, Sensacional i The Little Night, dirigits per Jordi Colominas i musicats per Josep Maria Baldomà, i el mapping “Pedra, paper i aigua”, també amb música de Baldo, realitzat per a la celebració del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. I això no és tot! Des del 2009, ofereix una selecció anual del millor de l’animació internacional gràcies al PUCK Cinema Caravana: el cinema ambulant més petit del món.

 

I, per descomptat, és el responsable de tots els cartells d’Animac, els més recents transformats en capçaleres animades que han acompanyat i omplert d’encís les projeccions de la Mostra. Una obra cartellística que va ser reconeguda internacionalment l'any 1999 amb el Premi Jules Geret al Festival d'Annecy i que enguany podrem gaudir en una exposició commemorativa al Museu Morera. Vint-i-cinc milions de gràcies, Carles!


 

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325