Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Programa Awards Joanna Quinn. Premi honorífic.

Joanna Quinn. Premi honorífic.

“El meu compromís: produir animació accessible i d’alta qualitat, basada en l’observació, que explori els aspectes més significatius de l’experiència humana contemporània, amb l’humor com a element essencial.”

Animac té l’immens honor de guardonar Joanna Quinn (Birmingham, Anglaterra, 1962), una de les figures més celebrades i influents de l’animació mundial, reconeguda pel seu inconfusible estil de dibuix, una caracterització superba dels personatges i un sentit de l’humor explosiu.

Formada al Goldsmiths College de Londres i a la Middlesex University, va descobrir la màgia de l’animació feta a mà tot adaptant el seu extraordinari talent per al dibuix a animacions fluïdes, dinàmiques i vitalistes. L’any 1985 va fundar l’estudi independent Beryl Productions a Gal·les amb la seva parella Les Mills en qualitat de productor, guionista i dissenyador de so. Els seus curts i anuncis han guanyat més de 90 premis arreu del món, incloent quatre BAFTAs, tres Emmys i dues nominacions a l’Oscar: una pel curtmetratge felí-musical Famous Fred (1996) i l’altra per The Wife of Bath (1998), adaptació del cèlebre conte de Canterbury de Chaucer. A més, la seva feina publicitària ha marcat milions de nord-americans, incapaços d’oblidar els entranyables i escatològics Charmin Bears.

Influïda per la feina de l’animadora Susan Young, la seva òpera prima Girls Night Out (1987) va ser premiada per triplicat a Annecy i va donar llum a la Beryl: un dels personatges més icònics i mutants de l’animació feminista i protagonista dels curtmetratges Body Beautiful (1990), Dreams and Desires - Family Ties (2006) i l’esperadíssim Affairs of the Art (2021). Co-produït amb el NFB del Canadà, és el seu primer curtmetratge animat digitalment i una nova entrega de la nissaga de la Beryl en què es narren els seus orígens i es presenta la seva excèntrica família. Una exploració coral de la curiositat i l’obsessió artística, igual com a nosaltres ens obsessiona l’animació hiperexpressiva de Joanna Quinn, de qui presentem una retrospectiva de l'obra a Animac.

 

 

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325