Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Programa Sessions Masterclass 2019 Masterclass Peter Lord. Aardman Frame by Frame

Masterclass Peter Lord. Aardman Frame by Frame

Quan Peter Lord va fundar junt amb David Sproxton l’estudi Aardman Animations l’any 1972 a la humil Bristol, simplement volien fer pel·lícules d’animació de baix pressupost. Gairebé mig segle més tard, Aardman és un dels estudis més influents del món animat amb una estètica pròpia, gràcies en part a la incorporació de Nick Park i el seu estil inconfusible com a creador de personatges com Wallace, Gromit o l’ovella Shaun. Però l’ADN d’Aardman ‒personatges icònics i una exploració satírica de la realitat‒ ha estat present des dels inicis de l’estudi.
Peter Lord compartirà amb el públic d’Animac la seva fascinant carrera com a animador, director i productor durant més de 40 anys: el naixement del seu personatge Morph, com Sledgehammer de Peter Gabriel va donar veu a una animació trencadora, l’aposta pel documental animat per a adults amb Animated Conversations per a Channel 4, o com l’arribada de Nick Park i els seus animalons van donar llum a l’irrerevent franquícia Creature Comforts.
Amb el món expansiu de Wallace i Gromit arriba el boom internacional d’Aardman, i aquí es demostra el mestratge d’Aardman i Lord en desenvolupar i fer créixer IPs d’èxit amb grans estudis nord-americans com Dreamworks (Chicken Run, Flushed Away) o Sony (Arthur Christmas, Pirates!). Després de l’èxit de L’ovella Shaun, Aardman ha aconseguit la seva independència creativa en més d’un sentit. L’any passat, Lord i Sproxton van atorgar als 140 treballadors del seu estudi una participació majoritària del 75%, deixant Aardman en mans de tothom. Peter Lord no només ha construït un imperi, ha compartit el seu pati de jocs amb tots aquells que s’hi han volgut unir.

Horaris:

Dissabte 23 de febrer 17.30 h. / La Llotja, Sala Ricard Viñes
CONFERÈNCIA. Tots els públics

 


 

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325