Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Anime, autoria i avions de paper: un tast del que veurem a Annecy 2019

Anime, autoria i avions de paper: un tast del que veurem a Annecy 2019

El festival d’animació de referència a Europa convida l’animació japonesa en una edició farcida de propostes d’autor de tot el món

Del 10 al 15 de juny, la nova edició de l’emblemàtic festival d’Annecy honrarà l’animació japonesa amb una retrospectiva pels més de 100 anys de la seva historia animada, amb Yôichi Kotabe de convidat d’honor i els directors Yoshiaki Nishimura i Koji Yamamura al jurat oficial. Annecy acollirà també la premiere europea de “Promare”, el nou llargmetratge original de Hiroyuki Imaishi (Studio Trigger), un dels autors pop més expressius i esbojarrats dels últims anys.

 

 

Pel que fa a la selecció oficial de curtmetratges, els animadors stop-motion catalans Anna Solanas i Marc Riba – convidats d’Animac 2019 – hi seran presents amb la seva peça “No tinc por del cocodril”. També veurem nous curtmetratges d’autors familiars pel públic d’Animac: “Tio Tomás” de Regina Pessoa (convidada especial d’Animac 2016), “The Dawn of Ape” de Mirai Mizue (Animac 2017) o “Toomas Beneath the Valley of the Wild Wolves” de Chintis Lundgren (Animac 2018).

El llargmetratge “Buñuel y el Laberinto de las Tortugas” – el brillant biopic oníric dirigit per Salvador Simó basat en la novel·la gràfica homònima de Fermín Solís – també ha estat seleccionat a competició oficial. Una selecció d’allò més internacional on veurem les noves pel·lícules d’autors com la romanesa Anca Damian (L’Extraordinaire Voyage de Marona), el francès Jéremy Clapin (J’ai perdu mon corps), o el japonès Masaaki Yuasa, entrevistat en exclusiva per Animac el passat Annecy 2013 just abans de fundar el seu estudi independent Science Saru. Yuasa presentarà el seu nou llargmetratge “Ride Your Wave”, una història d’amor marítim que podria fer una excel·lent sessió doble amb “Lu Over the Wall” (present a Animac 2018). Entre els llargmetratges fora de competició, destaca “Away”, realitzat íntegrament en solitari per l’animador letó Gints Zilbalodis, amb només 25 anys d’edat.

 

 

Aquest any també es celebraran conferències work-in-progress de Klaus de Sergio Pablos, l’esperadíssim llargmetratge de Sergio Pablos produït a The Spa Studios en conjunció amb Netflix; Weathering With You, la nova pelicula del japonès Makoto Shinkai després de l’èxit apabullant de “Your Name”; o Primal, la nova sèrie per Adult Swim de Genndy Tartakovsky (el creador de “Samurai Jack”).

I pel que fa al panorama televisiu, la showrunner Dana Terrace compartirà en exclusiva materials de la seva primera sèrie original “The Owl House” de Disney, després del seu pas per “Gravity Falls” o l’actual reboot de “Ducktales”. De la mà de Dreamworks Animation, Noelle Stevenson parlarà de la seva sèrie de superheroïnes de Netflix “She-Ra”. I la creadora de “Steven Universe” Rebecca Sugar – acompanyada del també showrunner Ian Jones-Quartey – oferirà una conferència especial sobre la seva sèrie de culte (podeu recuperar la nostra entrevista amb ella a Annecy 2014 aquí).

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325