Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Anunciats els nominats de la primera edició dels Premis Emile, els nous guardons europeus de l’animació

Anunciats els nominats de la primera edició dels Premis Emile, els nous guardons europeus de l’animació

La cerimònia tindrà lloc el 8 de desembre a Lille (França) i l’entrada és gratuïta

La directora d’Animac, Carolina López, ha format part del jurat

Europa celebra els seus primers guardons de l’animació: els Premis Emile. Peter Lord – cofundador d’Aardman i president de l’Associació Europea de Premis d’Animació – va anunciar ahir dilluns 6 de novembre des de Londres tots els nominats. La primera edició dels Premis Emile tindrà lloc el proper 8 de desembre a Lille, en companyia de l’estrena de The Breadwinner: l’esperat nou llargmetratge de Cartoon Saloon, amb la presència de la seva directora, Nora Twomey. L’entrada és gratuïta per totes aquelles i aquells que vulguin acostar-se a Lille.

La directora d’Animac Carolina López ha format part del jurat en curtmetratges i treballs d’estudiants, acompanyada de Regina Pessoa (convidada especial d’Animac 2016) i el francès Alexis Hunot.

D’entre els nominats en format curtmetratge caldria destacar Lin Borda (La càrrega) de Niki Lindroth: el musical apocalíptic en stop-motion que es va alçar amb el Grand Crystal la passada edició del festival d’Annecy.

The Amazing World of Gumball – els seus creadors, convidats a Animac 2014 – és una de les sèries televisives amb més nominacions: millor producció, millor guió, millor storyboard, i millor animació de personatges. La segueix amb tres nominacions Revolting Rhymes, una nova sensació televisiva de la BBC basada en els contes homònims de Roald Dahl i Quentin Blake.

europeananimationawards1280x600.jpg

En l’apartat de llargmetratges, tres pel·lícules que hem vist per Animac empaten amb tres nominacions cadascuna: Al Sostre del Món, de Rémi Chayé’s (Animac 2016); La tortuga roja, de Michaël Dudok De Wit (convidat d’Animac 2017); i La vida d'en Carbassó, de Claude Barras (Animac 2017). El llargmetratge Ethel & Ernest, de Roger Mainwood – pendent d’estrena – també s’ha endut tres nominacions. I no ens oblidem del nostre representant patri: la multipremiada Psiconautas, los ninos olvidados, nominada a millor storyboard i millor disseny de personatges i fons.

El director canadenc/britànic Richard Williams (famós per Roger Rabbit i el seu film maleït The Thief and the Cobbler) rebrà el premi especial Lotte Reiniger per la seva carrera i inestimable contribució a l’art de l’animació.

Teniu el llistat complert amb tots els 48 nominats – d’entre 500 films enviats – al web oficial dels European Animation Awards.

I us deixem amb tres peces íntegres per visionar: els nominats a millor film d’encàrrec.

Bona setmana!

3storyofanideaanimationgooglenexus.png

The Story of an Idea, dirigit per FX Goby (Regne Unit) amb els estudis Nexus de Google

 

ffe4872492353b3b041fcc3388ce02f3.jpg

OTTO: Time , dirigit per Marc Craste (Alemanya) amb Studio AKA (Regne Unit)


guardian.jpg

The Last Job on Earth, de Moth Studio (Regne Unit)

 

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325