Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Consulta online o descarrega't el Catàleg Animac 2014

Consulta online o descarrega't el Catàleg Animac 2014

HYBRIDA

En el terreny de la creació i l’entreteniment, la tecnologia ens permet barrejar, cada cop més i millor, llenguatges i tècniques. Hybrida, en llatí, al·ludeix a allò bastard, a la barreja d’espècies. Si traslladéssim l’analogia a l’actual món audiovisual, en el qual l’animació s’ha infiltrat en tot tipus de gèneres, diríem que el seu és un gen dominant. Del cinema als videojocs, el treball fotograma a fotograma guanya cada cop més protagonisme.

La hibridació recorre transversalment gran part de la programació d’enguany que, com de costum, barreja el treball de reconeguts autors amb el de novells, i obres recents amb clàssiques, en projeccions, conferències i una infinitat d’activitats.

Enguany comptem amb la presència d’un grapat de destacats artistes que treballen la combinació d’imatge real amb elements animats, com ara Ben Bocquelet i Mic Graves, creador i director, respectivament, dels capítols de la sèrie de televisió El asombroso mundo  de Gumball, en la qual personatges dibuixats i infografiats en 3D conviuen en un entorn realista creat a partir de fotografes; el mestre txec Jiří Barta, que a la seva última pel·lícula, Yuki Onna, experimenta amb tècniques digitals, rodatge i stop motion; o Àlex Villagrasa, realitzador i creador d’efectes especials. El nostre convidat especial és el britànic Chris Shepherd, format com a animador tot i que des dels seus inicis ha treballat en ficcions, tot barrejant realitat i animació, amb títols destacats com ara Dad’s Death o la seva més recent i emocionant The Ringer.

La tasca d’Animac ha estat des de sempre portar a Lleida l’animació més arriscada del moment, alhora compromesa amb el propi mitjà, i també traçar aliances i remarcar analogies amb altres expressions artístiques. Animac, amb les seves activitats, basteix ponts entre creadors i indústria, entre estudiants i professionals i és un viu punt de trobada entre tots plegats i un públic que va augmentant any rere any, tot ampliant el seu espectre. El Petit Animac creix en aquesta edició amb més sessions dedicades a les famílies, alguna de les quals és tan esperada com la projecció de la producció uruguaiano-colombiana Anina o la britànica Room on the Broom, o l’actuació en directe dels músics i realitzadors Péter Vácz i Joseph Wallace, així com el gran nombre de tallers i l’oferta educativa per a totes les edats, fora fins i tot de les dates de la Mostra.

La imatge d’Animac d’enguany podria semblar, a primer cop d’ull, una imatge dels músics de Bremen; no obstant això, en parar més atenció es descobreix que cada un dels animals, pujats l’un damunt l’altre, és la mescla de diverses espècies. Allò aparentment inofensiu i el factor kawaii en els dibuixos de Carles Porta contrasten amb allò monstruós de la seva anatomia. És com si la genètica s’hagués tornat boja o un científic al seu laboratori hagués començat a jugar en una hibridació frenètica.

Animac participa d’aquesta faceta experimental, tot oferint quatre dies de projeccions en gran pantalla, conferències, pitches i sessions musicals en directe. Quatre dies per descobrir obres i autors i per gaudir del dominant gen creatiu que l’animació representa per a l’audiovisual contemporani.

Carolina López
Directora d’Animac

Podeu descarregar el catàleg complet aquí.

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325