Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Entrega dels premis a Carles Porta, Joanna Quinn i Adam Elliot.

Entrega dels premis a Carles Porta, Joanna Quinn i Adam Elliot.

L’artista lleidatà Carles Porta ha recollit avui divendres, 26 de febrer, el guardó com a Premi Trajectòria que Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya que organitza l’Ajuntament de Lleida, li atorga en la seva 25a edició en reconeixement a la seva obra artística estretament lligada a la mostra, ja que ha estat el responsable de la imatge gràfica d’Animac des de 1997 fins al 2020, sent l’encarregat de crear les cartes de presentació visuals del certamen, cartells i caretes animades que són veritables obres d’art. En la seva intervenció, Carles Porta ha agraït el premi i ha explicat que per a ell treballar en la imatge gràfica d’Animac durant aquests anys ha estat “un encàrrec fantàstic que m’ha donat llibertat creativa amb la qual m’he pogut expressar, ha estat un privilegi”“Animac té futur, ja forma part de Lleida i hem de continuar cuidant-lo”, ha ressaltat Porta, que ha explicat que, a partir d’ara, seguirà vinculat a Animac, però des d’un vessant diferent, ajudant a crear projectes d’animació que sorgeixin de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol d’on és professor.

La directora d’Animac, Carolina López, ha donat les gràcies a l’equip “que cada any es deixa la pell i, enguany, el doble, ja que s’ha hagut de reconvertir de manera molt ràpida per adaptar-se al format híbrid. Ha estat com organitzar dos festivals, però estic molt orgullosa de com ha arrencat”“Animac ha estat sempre un lloc de trobades, moltes d’elles emocionants amb gent vinguda d’arreu del món enamorada d’aquest mitjà fantàstic com és l’animació, aquesta presencialitat tornarà”, ha explicat López“Animac ha arribat a aquest aniversari gràcies a totes les persones que li han donat suport durant aquests anys, institucions i empreses privades, i tot aquest esforç té una raó de ser, que no ha variat en aquests vint-i-cinc anys, i és la de difondre l’animació com un mitjà d’expressió artística vetllant pels nous creadors i posant en contacte el món de l’animació amb un públic fantàstic”, ha conclòs López.

Posteriorment, a les 19.00 h a la Sala Ricard Viñes de la Llotja de Lleida, ha tingut lloc la sessió d’obertura d’Animac presencial a Lleida, amb l’entrega virtual dels guardons internacionals d’enguany. El Premi Honorífic d’Animac 2021 és per a la magistral dibuixant, realitzadora i animadora britànica Joanna Quinn, que ha agraït el premi amb un divertit vídeo enviat des del Regne Unit, “gràcies a Lleida, a Carolina López i a tot l’equip del festival, i gràcies també a Carles Porta per dissenyar aquest premi tan bonic", ha dit Quinn“Estic molt honrada, és un premi especialment important per a mi perquè és un premi espanyol i Espanya té un lloc molt especial en el meu cor. Espero estar allí en persona l’any que ve”, ha promès la directora britànica.

Adam Elliot, original realitzador australià d’autobiografies animades en plastilina com l’oscaritzada “Harvie Krumpet”, ha rebut el Premi Animation Master d’aquesta 25a edició d’Animac. Elliot ha agraït el premi des d’Austràlia amb un emotiu vídeo: “és molt agradable saber que hi ha gent fora del meu país que aprecia les meves pel·lícules, moltes gràcies i moltes felicitats a Animac. Espero que, un cop el virus hagi estat suprimit, pugui per fi anar a Europa i veure-us a tots i totes cara a cara, de persona a persona”.

Tant Quinn com Elliot oferiran conferències en línia dins la programació d’Animac que es podran seguir a la web del certamen. A més, Animac els dedicarà una merescuda retrospectiva i figuren a la llista TOP LIST ANIMAC 25, elaborada per respectats escriptors, historiadors i comissaris internacionals.

Han completat la sessió d’obertura del certamen la projecció de “Affairs of the Art” (2020), el darrera curtmetratge dirigit per Joanna Quinn i escrit per Les Mills, i el llargmetratge “Wolfwalkers” (2020, Irlanda), dirigit per Tomm MooreRoss Stewart, i produït pel guardonat estudi d’animació irlandès Cartoon Saloon d’on han sortit joies de l’animació com “The Secret of Kells” (2009) i “Song of the Sea” (2014), entre molts altres films.

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325