Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies LA PEL·LÍCULA 'THE BREADWINNER', ESTRENADA A ESPANYA EN LA RECENT EDICIÓ D'ANIMAC A LLEIDA, ÉS LA GRAN TRIOMFADORA DEL FESTIVAL D'ANNECY 2018

LA PEL·LÍCULA 'THE BREADWINNER', ESTRENADA A ESPANYA EN LA RECENT EDICIÓ D'ANIMAC A LLEIDA, ÉS LA GRAN TRIOMFADORA DEL FESTIVAL D'ANNECY 2018

El film ha estat guardonat amb el Premi del Jurat, el Premi del Públic i el Premi a la Millor Música Original per a un llargmetratge

El film d'animació The Breadwinner, estrenat a Espanya en la passada edició d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya organitzada per l’Ajuntament de Lleida del 22 al 25 de febrer, ha guanyat el Premi del Jurat, el Premi del Públic i el Premi a la Millor Música Original per a un llargmetratge a Annecy 2018, el festival de cinema d'animació de referència a Europa celebrat de l’11 al 16 de juny.

La directora d'Animac, Carolina López, celebra el triomf de The Breadwinner, "una pel·lícula exquisida que narra una història de superació de les dones, molt oportuna en els temps que corren". "És per a nosaltres un honor que el film es pogués veure per primera vegada a Espanya dins el festival Animac, que compta any rere any amb una acurada selecció i una clara aposta per la qualitat de les històries en el cinema d'animació", destaca López.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde i regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Montse Parra, ha manifestat que "l'exitós recorregut de pel·lícules estrenades a l'Animac corrobora la qualitat d'un festival que és un dels puntals de l'acció cultural de l'Ajuntament de Lleida".

Aclamada per la premsa internacional, The Breadwinner, va estar nominada als Oscars i als Globus d'Or com a millor llargmetratge d'animació. Es tracta d'un film dirigit per l'animadora i cineasta irlandesa Nora Twomey, amb el segell de l'estudi d'animació Cartoon Saloon, creadors dels guardonats The Secret of Kells i Song of the Sea, i la producció executiva d'Angelina Jolie. The Breadwinner és una meravellosa història d'apoderament i imaginació de les dones enfront de l'opressió, que celebra la cultura, la història i la bellesa d'Afganistan.

'THE BREADWINNER', UNA HISTÒRIA DE SUPERACIÓ OPORTUNA I INSPIRADORA QUE TRANSCORRE A L’AFGANISTAN EL 2001

The Breadwinner, basada en la novel·la best-seller de Deborah Ellis, explica la història de Parvana, una nena d'11 anys que viu amb la seva família en una habitació d'un petit edifici d'apartaments a Kabul, Afganistan, devastat per la guerra el 2001. Vivint sota el domini talibà, Parvana creix escoltant històries explicades pel seu pare mentre l'ajuda al mercat on es guanya la vida llegint i escrivint cartes per a la gent.

Un dia, el seu pare és arrestat, i la vida de Parvana canvia per sempre. En un moment i lloc on les dones no poden sortir de les seves llars sense homes, la seva família es queda sense algú que pugui guanyar diners o fins i tot comprar aliments.

Per ajudar a la seva família, Parvana decideix tallar-se els cabells i disfressar-se de nen, convertint-se en la sustentació de la família. I a pesar que està en perill de ser descoberta, Parvana decideix trobar una manera de rescatar el seu pare.

The Breadwinner és una història oportuna i inspiradora sobre el poder transcendent de les històries i el seu potencial per unir-nos i sanar-nos a tots.

PALMARÈS D’ANNECY 2018

L’altre gran triomfador del Festival d’Annecy ha estat el film Funan, del debutant Denis Do, qui s’ha endut el premi principal, el Cristal al millor llargmetratge d’Annecy. La pel·lícula narra la història de superació d’una jove que ha d'aprendre a defensar-se i sobreviure en el règim dels Khmers Rojos, i trobar el seu fill que va ser segrestat durant el seu exili forçat de Phnom Penh.

En la categoria de curtmetratges, el Premi del Públic i el Premi del Jurat han estat per a Weekends, de Trevor Jimenez, i el Cristal al millor curtmetratge se l’ha emportat el curt Bloeistraat 11, de Nienke Deutz.

A més del guardonat The Breadwinner, altres films programats a Animac 2018 han tingut també protagonisme al recentment celebrat Festival d’Annecy, com són els curtmetratges Vibrato, de Sébastien Laudenbach, (Fool Time) Job, de Gilles Cuvelier o Simbiosis carnal, de la valenciana Rocío Álvarez, que a més va ser el guanyador del Premi del Públic en la passada edició d’Animac.

 

Adjuntem fotograma de The Breadwinner
Descarregar més fotogrames

 

MÉS INFORMACIÓ
Premsa Animac
682437748
premsa@animac.cat

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325