Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies LA SEGONA JORNADA D’ANIMAC ACULL L’ESTRENA A ESPANYA DE LA SÈRIE ‘THE SHIVERING TRUTH’ AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU CREADOR, VERNON CHATMAN

LA SEGONA JORNADA D’ANIMAC ACULL L’ESTRENA A ESPANYA DE LA SÈRIE ‘THE SHIVERING TRUTH’ AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU CREADOR, VERNON CHATMAN

La segona jornada d’Animac 2019, ha comptat amb l’estrena a Espanya de la sèrie The Shivering Truth amb la presència del seu creador i codirector Vernon Chatman (codirector de la sèrie de culte Wonder Showzen, productor de South Park, entre altres). The Shivering Truth forma part d’Adult Swim, l’apartat més adult de Cartoon Network.

 

En la presentació, Vernon Chatman ha explicat que The Shivering Truth està pensada com un gelat, és deliciosa, però s’ha de menjar una després de l’altra i aquí en veurem dos de cop!”. Chatman ha avançat que la resta dels episodis es podran veure aviat a Espanya, “avisaré que aquí ho esteu desitjant”, ha afegit.

 

El matí d’aquesta segona jornada d’Animac havia començat amb la sala plena de gom a gom d’amants de l’animació en la Trobada stop motion, una conversa oberta entre els convidats especials d’Animac i el públic. Hi han participat Peter Lord, Katariina Lillqvist, Mark Osborne, Chris Lavis i Maciek Szczerbowski, César Díaz Meléndez, Vicente Mallols, Paloma Mora i Sam Orti.

 

A primera hora de la tarda, el protagonista ha estat el referent absolut de l'animació stop motion de tots els temps, Ladislas Starewitch (1882 - 1965), a qui Animac ha dedicat una retrospectiva. La néta i conservadora del llegat del pioner de l'animació stop motion de tots els temps, Béatrice Martin-Starewitch, ha presentat la retrospectiva amb els títols: La revanche du ciné-opérateur (1912), Comment naît et s'anime une ciné-marionnette (1932), Fétiche Mascotte / Fétiche 33-12 (1934) i Fleur de Fougère (1949), totes elles realitzades per Starewitch.

 

L’animació stop motion espanyola també ha tingut un paper essencial en la programació d’aquesta 23a edició d’Animac. Els animadors César Díaz Meléndez i Sergio Lara, la directora d’art i creadora de decorats Cristina Acuña i la creadora de titelles Sonia Iglesias, tots ells representants del talent espanyol que va treballar a Isla de Perros, el darrer llargmetratge d’animació dirigit per Wes Anderson, han impartit una conferència.

 

El talent català de l’estudi barceloní I+G Stop Motion, els realitzadors Anna Solanas i Marc Riba, han realitzat també una conferència en què han exposat els seus 16 anys d’experiència en el món dels ninots animats, en què han dirigit 12 curtmetratges que han participat en més de 1.200 festivals dels cinc continents. A Animac es projecten dos dels seus curtmetratges: El pou i El cocodril no em fa por.

 

La sala 1 de la Llotja ha mostrat un altre dels llargmetratges en stop motion que es poden veure a Animac, Hoffmaniada, dirigit per Stanislav Sokolov (Rússia, 2018, secció oficial de llargmetratges fora de concurs al Festival d’Annecy). Un excel·lent exemple de cinema fantàstic basat en la vida de l’escriptor E.T.A Hoffmann, on les seves vivències es barregen amb el seu delirant univers creatiu.

 

I en l’apartat Spooky Night, s’han projectat els curtmetratges més foscos i esgarrifosos en stop motion. En destaca Cerulia, de la mexicana Sofía Carrillo, apadrinada per Guillermo del Toro en el seu següent treball d’animació.

 

Per la seva part, el CaixaForum ha acollit, una selecció de 8 curts d’Animació Pro Social, animació combativa, amb reflexió i denúncia sobre temes socials en el punt de mira. A més, s’ha projectat una retrospectiva, la primera a Espanya, de Katariina Lillqvist, premi Animation Master d’Animac 2019 per ser una de les animadores independents europees més destacades.

 

Ja a la nit, al Cafè del Teatre s’ha programat la secció Curts Bandarres, amb una selecció de 20 curts sense censura, el més freak i políticament incorrecte.

 

L’Incubator ha estat un altre dels punts neuràlgics del matí, on s’han presentat projectes de joves creadors davant de professionals i artistes, amb un jurat d’excepció amb Peter Lord, Béatrice Martin-Starewitch, Mark Caballero, Chris Finnegan i Seamus Walsh (Screen Novelties).

 

Tampoc ha faltat l’espai Market Pitch, les presentacions d’activitats i serveis del sector, i les Portfolio Sessions, les trobades vis-a-vis entre professionals i talents emergents que expliquen els seus projectes en estat embrionari.

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325