Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa Historic 2017 Animac planteja 7 tallers per difondre les novetats en animació entre el públic general

Animac planteja 7 tallers per difondre les novetats en animació entre el públic general

Animac planteja 7 tallers per difondre les novetats en animació entre el públic general.

Alguns es desenvolupen els dies previs a Animac i altres tindran lloc la mateixa setmana de la Mostra. Es fan al Magical, EAM Leandre Cristòfol, la Llotja, Aula Hospitalària de l’Arnau de Vilanova, Udl i com a novetat a la Biblioteca de Lleida.

 

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que organitza l'Ajuntament de Lleida, posa en marxa tallers d’animació per a totes aquelles persones interessades en descobrir el món de l’animació i estar al dia de les noves tècniques i processos de creació i producció del sector. Aquest any, el festival organitza set tallers que tindran lloc en diferents escoles i centres educatius de Lleida.  La primera sessió  serà el Taller de Creació Audiovisual a l’Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol (EAM) impartit per l’artista de Nova York Catya Plate sota el títol “L’aigua és vida: Imagina’t un món on l’aigua és el recurs més escàs i valuós”. Aquest taller convidarà als estudiants a imaginar i crear un món on l’aigua és un recurs escàs i hauran d’utilitzar la tècnica de l’stop motion per dur a terme el curtmetratge d’animació que en resultarà. Es farà del 27 de febrer al 3 de març.

Enguany es continua apostant per la integració a través de l’art amb el taller conjunt de la Regidoria de Benestar Social i el Centre d’Art La Panera amb “Encaix”. Va començar al novembre i ara està en fase d’edició. Seguint la línia de les darreres edicions l’eix de la proposta és el concepte d’encaix, mitjançant la creació d’un videoclip. El taller està dirigit per l’artista Jero Martínez-Franch frontman de The Color Lab.

L’equip de El Bombeto ha donat vida a històries i personatges creats pels alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Animacions 3D, Jocs i Entorns interactius del Centre Integral de Formació Professional ILERNA. Després de treballar el modelatge dels protagonistes, els escenaris i el guió... és el moment de passar a l’acció. Aquest taller s’ha desenvolupat al Magical Media entre els dies 23 i 27 de gener.

També hi haurà una aproximació lúdica al dibuix animat gràcies a la Laura Ginès i als seus “Films de joguina”. La cineasta impartirà un taller per als nens i nenes de la planta de pediatria de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, els dies 1 i 3 de març.

La novetat d’aquesta edició radica en el taller que es farà per primer cop a la Biblioteca Pública de Lleida, tindrà lloc el matí del dissabte 25 de febrer i l’encarregat d’impartir-lo serà Jero Martínez-Franch, del projecte The Color Lab.

El seminari Personatges amb personalitat dirigit pel creador Guillermo García Carsí tindrà lloc el dimecres 5 d’abril. El reconegut animador, creador de Pocoyo, parlarà de guió i personatges d’acord a l’estil personal, on la clau no és només la part visual, sinó també la construcció de personalitats. Aquest seminari s’emmarca per la Setmana de la Comunicació organitzada per la Facultat de Comunicació Audiovisual de la UdL.

Finalment i com en les darreres edicions durant la celebració de la Mostra es desenvoluparà un seminari per a docents, en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià,  dirigit per Laura Ginés. Sota el títol “Exercicis coanimats” la creadora oferirà una compilació d’experiències, reflexions i exemples de la seva trajectòria també com a professora de tallers d’animació. Aquest seminari neix de la necessitat d'adquirir les eines per apropar el cinema d'animació com un art als alumnes. Es pretén desenvolupar la creativitat donant un ús més ampli a la imaginació i la percepció per construir personatges, formes i mons diferents, convertint els espais individuals dels alumnes en comuns i aprenent a compartir idees i pensaments.

 

21a edició: Contra el Vent

Animac ha rebut 640 pel·lícules, majoritàriament europees, nord-americanes i asiàtiques, i s'espera que la 21a edició tingui, com a mínim, la mateixa acollida que l'any passat, amb 23.000 espectadors.

Pel que fa a la programació d’Animac cal destacar la projecció en exclusiva del llargmetratge filipí Saving Sally, dirigit per Avid Liongoren. El film, realitzat al llarg de 10 anys, combina imatge real i animació en una història d'amor i fantasia. La programació d'aquest film està orientat al públic adolescent, un segment que es vol reforçar des d'Animac. També es projectarà La jeune Fille sans mains que s'estrena a Catalunya dins de la Mostra.

 

Resum dates de tallers

Taller Rodatge i postproducció d’un curt d’animació stop motion amb El Bombeto

Del 23 al 27 de gener al Magical Media

 

Taller de Creació Audiovisual a l’Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol L’aigua és vida: Imagina’t un món on l’aigua és el recurs més escàs i valuós amb Catya Plate.

Del 27 de febrer al 3 de març

EAM (Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol)

 

Taller Personatges amb personalitat a la UdL amb Guillermo García Carsí

Dimecres 5 d’abril

UdL (Universitat de Lleida)

 

Seminari per a docents i taller a l’Aula Hospitalària de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova amb Laura Ginés.

El seminari es farà a la Llotja els dies 1 i 3 de març.

El taller a l’HUAV tindran lloc els dies 1 i 2 de març.

 

Taller Animac a la Biblioteca Pública de Lleida amb Bruna Ferrazzini

Dissabte 25 de febrer

Biblioteca Pública de Lleida

Taller amb inscripció prèvia

 

Més informació dels tallers:

 

ACREDITACIONS PREMSA

Recordeu que encara teniu temps d’acreditar-vos fins al proper dia 12 de febrer:

http://www.animac.cat/acreditacions/acreditacio-per-a-premsa

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325